Edholmen Marina

Vurdering (5 anker er best):
Posisjon: 59°5’4.7″N 11°4’12.9″E
Besøkt antall ganger: 3 Sist besøkt: Juni 2022 Webkamera: Nei. Hjemmeside
Fasiliteter: Strøm og vann. Drivstoff. Liten brakkekiosk/kafe med uteplasser. Toalett som er tilgjengelig når kiosken er åpen. Ny restaurant.
Havneavgift (for 29-foter): 250 NOK. Da jeg var der i oktober var alt stengt. På et skilt kunne man vippse havneavgiften som nå utenfor sesong var satt ned til 150 kroner. Man kunne også putte kontanter i en postkasse.
Fortøyning: Båser og langsides.
Tilrettelagt for funksjonshemmede: Mulig. Det ser i alle fall ut til at det er tenkt så langt ettersom det er bygd rullestolramper både her og der.

Edholmen Marina har i lengre tid hatt et litt dårlig rykte på seg, så vidt jeg har kunnet lese på nett. Det har vært mye som har skjedd der og noen konkurser også opp gjennom årene.

Har hatt inntrykk av at stedet har ligget brakk i lengre tid ut ifra det jeg har lest.

Men nå har stedet fått nye eiere/drivere og det ser ut som om de har tenkt å få gjort noe med stedet. Bryggene så ganske nye ut og et nytt anlegg for drivstoff var også på plass da jeg var der for første gang høsten 2019.

Foreløpig er det bare plassert et par brakker på land som sørger for det viktigste, men på en av dem sto et større oppslag som viser hvordan stedet er planlagt å se ut når det er ferdig. Og det så jo virkelig fint ut!

Byggearbeidene startet i mai 2019. Det skal blant annet bygges restaurant, butikk og båtverksted, og sannsynligvis boliger?

Med tanke på det fine høstværet var jeg litt overrasket over at kiosken ikke var åpen på en lørdag – mange fortsetter jo i det minste å ha åpent i helgene etter at toppsesongen er over – men samtidig var det jo fryktelig stille der.

Det blir nok et nytt besøk her til neste år for å se om de er kommet videre med planene sine. Beliggenheten er det i alle fall ikke noe å si på. Og dieselprisen var i det minste under 12 kroner! Ikke noe problemer med dieselen heller, Var flere som fylte der etter at jeg hadde gjort mitt også.

Edholmen i 2020

OPPDATERING 2020: 

Var på mitt andre besøk her ganske nøyaktig ett år etter det første. Omtrent ingenting har skjedd her siden jeg var her sist.

Om det skyldes finansieringsproblemer, koronasituasjonen eller begge deler vet jeg ikke, men omtrent null har skjedd.

Så bildet under er fortsatt en tegning, for å si det slik… Har likevel, under tvil, gitt havna vurderingen to anker.

OPPDATERING 2022:

Var innom her kun for å toppe tanken i juni 2022, på vei til Sverigetur. Kan konstatere at mye har skjedd siden siste besøk i 2020. Restauranten på tegningen under er på plass og i drift. Prøvde den ikke ut siden jeg var på vei til Sverige, men det blir nok et nytt besøk her for å sjekke nærmere ut. Ser ut til å kunne bli et fint sted dette. Plasseringen av drivstoffbrygga er forskjellig fra tegningen dog. Den stikker ut fra landsiden, ikke fra den lange flytebrygga.

Slik skal det se ut på Edholmen når det er ferdig utbygd.