Edholmen Marina

Vurdering (5 anker er best): Vanskelig å vurdere siden den er under bygging. Venter derfor til neste besøk.
Posisjon: 59°5’4.7″N 11°4’12.9″E
Besøkt antall ganger: 1 Sist besøkt: Oktober 2019 Webkamera: Nei.
Fasiliteter: Strøm og vann. Drivstoff. Liten brakkekiosk/kafe med uteplasser. Så ikke noen toaletter? Mulig det var i brakka ved siden av.
Havneavgift (for 29-foter): Ukjent. Da jeg var der i oktober var havna egentlig stengt for sesongen. Kiosken var i alle fall stengt. På et skilt kunne man vippse havneavgiften som nå utenfor sesong var satt ned til 150 kroner. Hva ordinære priser er vet jeg ikke.
Fortøyning: Båser og langsides.
Tilrettelagt for funksjonshemmede: Mulig. Det ser i alle fall ut til at det er tenkt så langt ettersom det er bygd rullestolramper både her og der.

Edholmen Marina har i lengre tid hatt et litt dårlig rykte på seg, såvidt jeg har kunnet lese på nett. Det har vært mye som har skjedd der og noen konkurser også opp gjennom årene.

Har hatt inntrykk av at stedet har ligget brakk i lengre tid ut ifra det jeg har lest.

Men nå har stedet fått nye eiere/drivere og det ser ut som om de har tenkt å få gjort noe med stedet. Bryggene så ganske nye ut og et nytt anlegg for drivstoff var også på plass.

Foreløpig er det bare plassert et par brakker på land som sørger for det viktigste, men på en av dem sto et større oppslag som viser hvordan stedet er planlagt å se ut når det er ferdig. Og det så jo virkelig fint ut! Byggearbeidene startet i mai 2019. Det skal blant annet bygges restaurant, butikk og båtverksted, og sannsynligvis boliger?

Med tanke på det fine høstværet var jeg litt overrasket over at kiosken ikke var åpen på en lørdag – mange fortsetter jo i det minste å ha åpent i helgene etter at toppsesongen er over – men samtidig var det jo fryktelig stille der.

Det blir nok et nytt besøk her til neste år for å se om de er kommet videre med planene sine. Beliggenheten er det i alle fall ikke noe å si på. Og dieselprisen var i det minste under 12 kroner! Ikke noe problemer med dieselen heller, Var flere som fylte der etter at jeg hadde gjort mitt også.

Slik skal det se ut på Edholmen når det er ferdig utbygd.