Bud gjestehavn

Vurdering (5 anker er best): 
Posisjon: 62°54’18.5″N 6°54’18.7″E
Besøkt antall ganger: 1 Sist besøkt: 18.08-20.08.2021 Webkamera: 1 (sveiper delvis innom gjestehavna) Hjemmeside (Facebook)
Fasiliteter: Dusj, toalett, vaskemaskin og tørketrommel. Strøm og vann. Søppel. Prix og Bunnpris i nærheten, samt kiosk/gatekjøkken, restaurant, kystmuseum m.m.
Havneavgift (for 29-foter):  NOK 200 inkl. strøm. Vipps eller Go Marina-appen.
Fortøyning: Hovedsakelig langsides ved  brygga rett innenfor moloen (babord side når du kommer inn). I toppsesongen også med baug/akter inn og anker (var flere som gjorde det dagen før jeg dro videre).
Tilrettelagt for funksjonshemmede:  Ikke spesielt. Vanlig landgang opp til moloen, blir bratt ved fjære sjø. Toalettet et rullestolvennlig.

Fra Bud

Bud er siste stopp før man krysser Hustadvika i retning Kristiansund og andre spennende steder. Det er båtforeningen som driver gjestehavna og hvis det er stappfullt ved gjestebrygga, så skal det være muligheter å kanskje få tildelt noen plasser i selve småbåthavna, som ligger mer østover og et stykke fra sentrum.

Sommeren 2021 drev for øvrig båtforeningen med å sette opp drivstoffylling i sin egen båthavn med sikte på å være klar til 2022-sesongen.

Bud er et koselig og idyllisk lite sted og det lengste jeg kom på sommertoktet i 2021. Like ved moloen ligger det en flott restaurant med god mat – anbefales på det varmeste. Hver torsdag er det “balldag” med buffet der man kan velge fritt. Veldig god mat!

Her kan man også leie seg inn i rorbuer. 

Kort vei å rusle inn til “sentrum” der det er flere butikker, frisør osv.

Opp en trapp rett overfor gjestehavna ligger det gamle kystfortet, nå museum. Gir en flott utsikt over sydlige del av Hustadvika. jeg kom til Bud tre dager etter at museet var stengt for sesongen, men i åpningstiden er det guidet tur i selve festningsanlegget.

Utsikten derfra er uansett formidabel! Det er også koselig å rusle rundt blant husene, og det er et slags friluftsmuseum med flere gamle bygninger – blant annet det eldste i Bud, hvis man går rundt Vågen og vest for ballplassen i retning Skrivarhaugen og gjestehavna på andre siden.

For øvrig er det på ytterste enden av gjestebrygga en stein som man må være oppmerksom på når man fortøyer der.

Bud var et veldig koselig sted der jeg fant roen, så det ble to overnattinger der før jeg måtte bite i det sure eplet og innse at jeg nok ikke kom lengre på denne turen. Været over Hustadvika var ikke lovende dagene framover, og jeg var jo nødt til å snu en gang, så da ble det her.

Men kommer gjerne tilbake, ikke minst i noe bedre vær og når festningsmuseet er åpent!

Related Images: