Drøbak gjestehavn

Vurdering (5 anker er best):
Posisjon: 59°39’34.3″N 10°37’36.3″E
Besøkt antall ganger:Sist besøkt: April 2024  Hjemmeside
Fasiliteter: Strøm, vann, toalett, dusj, vaskerom, søppel, septiktømming. Butikker, restuaranter i umiddelbar nærhet.
Havneavgift (for 29-foter): 230 NOK uten strøm, 337 NOK inkludert strøm.
Fortøyning: Langsides og i bås
Tilrettelagt for funksjonshemmede: Delvis. Får du lagt til longside ved flytebryggene er det rampe opp fra brygga til land.

Bergtatt i båthavna under første "økt" i Drøbak gjestehavn.
Drøbak gjestehavn.

OPPDATERING 2024:

Nesten sju år siden jeg lå her sist, og jeg forstod fort hvorfor. Dette må være landets verste gjestehavn å ligge i. Og hovedgrunnen er plasseringen. Hvorfor de bare har plassert to flytebrygger som “bølgebrytere” ut mot Drøbakssundet er meg en gåte.

Skulle det være noen vits å ha en gjestehavn her burde de ha laget en solid steinmolo ut mot sundet, og ikke et par flytebrygger som truer med å knekke hver gang Kielferga, danskebåten eller cruiseskipene passerer forbi.

Godt beskyttet mot vind er den heller ikke. Her skulle man egentlig ha fått betalt for å legge seg!

Ikke legg deg her hvis du ikke har godt med fendere og en god forsikring! Jeg har jo vært her før – men første (og siste!) gang med Tresfjorden – så jeg vet hvordan det er her og fendret med det jeg hadde, så det gikk bra! Så vidt!

La meg her fordi jeg skulle på besøk til kjente og deretter skulle overnatte før jeg skulle videre ut fjorden, men neste gang legger jeg meg heller ved Gylteholmen, for eksempel.

————————————————————-

Denne kommunale gjestehavna ligger sentralt plassert midt i smørøyet i Drøbak. Det er både praktisk og upraktisk.

Praktisk fordi havna ligger bare få minutters gange fra Storgata – altså midt i hjertet av den lille byen. Upraktisk fordi havna er utsatt for både vind og bølger og ikke minst bølgene fra cruiseskip og ferger. Ligger man fortøyd ved ytterste brygge kan man fort få seg noen negative overraskelser.

En seilbåt liggende bak oss fikk noen rekkestøtter knekt etter at bølgene kom og båten nesten ble kastet opp på brygga… Egentlig bør man unngå å fortøye der, noe jeg var nødt til under mine besøk fordi jeg var nødt til å ha longsideplass for å komme meg ut og inn av båten på krykker. Ligger man i båsene litt lenger inn skal det visstnok være bedre.

Betaling skjer på automat. Man får både vann og strøm og kode som gir adgang til egne toaletter, dusj og vaskerom for båtfolket. Det er også en kafë/restaurant på området, som er privat drevet og ikke har noen annen tilknytning til gjestehavna enn at den ligger der den ligger.

Jeg kan ikke si noe om maten ettersom vi ikke spiste der, men softisen vi kjøpte smakte ikke helt bra.

 

 

 

Related Images:

Kommentarer

Legg gjerne inn en kommentar!

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.