Bergholmen (nord)

Vurdering (5 anker er best):
Posisjon: 59°40’31.1″N 10°35’4.8″E
Antall besøk: 1 Sist besøkt: 09.06.2016.
Fasiliteter:  Sittebenker i kaiområdet. På andre siden av øya, mot sørvest, skal det være toaletter, uten at jeg så dem på mitt besøk. Kan hende det er toaletter i bygningene der jeg lå også, men alt var stengt når jeg var der.
Fortøyning: Langsides, baug og anker.
Tilrettelagt for funksjonshemmede: Nei. Man kan komme seg ned til den andre havna der Kystled-hytta og Jacobine-hytta ligger, men må forsere noen trapper. Ellers er øya svært kupert på østsiden mot Håøya.

IMG_8505

Bergholmen ligger på vestsiden av Håøya, sentralt plassert med kort avstand til Drøbak/Oscarsborg på østsiden og Sætre på vestsiden. Er tidligere eid av Forsvaret, men er nå åpent for allmennheten. På sørsiden er det også mulig å leie en Kystled-hytte fra Oslofjorden Friluftsråd.

Det er enkle trebrygger laget i en slags firkantet U. Midt i innseilingen ligger det et skjær, merket med stake. På kaien på styrbord side synes jeg det så ganske grunt ut og det stakk noe fram helt innerst under vann, så jeg tok ikke sjansen på å legge meg til der.

Jeg la meg derfor på brygga på midten, som er merket med rødt og reservert de som har tilsyn med anlegget og bygningene. Men for meg passet den best, så da la jeg meg der. Og i 10-tiden en torsdag formiddag lå jeg neppe i veien…

Bryggene mot Håøya-siden er litt høye igjen, og ikke ideelle for meg, så de unngikk jeg denne gangen.

Det er også brygger på sørsiden, men der har jeg ikke vært ennå, selv om jeg har hatt planer om det i flere år…

I nødstilfelle er det også en halvveis ødelagt trebrygge på sørøstsiden i Kloasundet. Den er skrøpelig og det stikker ut ødelagte stokker og spikre, men med god fendring er det mulig å legge til der om det er krise… Ser dog vanskelig ut å komme seg rundt på øya fra det stedet.

Om sommeren blir det fort fullt på Bergholmen. 

Related Images: