Tåjebukta (Håøya)

Vurdering (5 anker er best):
Posisjon: 59°41’53.9″N 10°33’30.6″E
Antall besøk: 6 Sist besøkt: 11.april 2021
Fasiliteter:  Toaletter, utedusj. Toalettene oppgradert betydelig ved mitt siste besøk.
Tilrettelagt for funksjonshemmede: Kan bli. Per april 2021 er det vanskelig, men når arbeidet på landsiden er ferdig kan det hende det blir lettere. Handicaptoalett er på plass.

Tåjebukta ligger idyllisk til på vestre side av Håøya, etter Dragsund.

Tåjebukta er et veldig koselig sted, og egentlig foretrekker jeg å ligge her framfor i Dragsund lenger nord. Men det er få plasser her og veldig spartansk utstyrt per i dag, så derfor ikke mer enn to anker. I tillegg er særlig den ytterste delen av trebrygga i sesongen okkupert av personer som tror de har “hevd” på å være der, og som av egen erfaring ikke akkurat er spesielt gjestfrie eller hilser på andre båtfolk…

Det har ikke vært noe stort problem hos meg ettersom jeg de gangene jeg har vært der stort sett er utenom hovedsesongen eller på stille dager. Da er det en liten idyll.

Det er noen enkle toaletter like ved. Ved de to første besøkene mine denne sommeren fungerte ikke vannet der, slik at det sto to pøser utenfor som du måtte bruke for å hente sjøvann til å skylle ned med selv.

I mai 2016 fungerte toalettene som de skulle.

Ferskvannet på øya kan ikke brukes, men om sommeren er det dunker med ferskvann som du kan hente vann fra. Dunkene står rundt 150 meter nordover opp fra toalettene. Mulig dette har endret seg siden da.

Om sommeren (første gang i 2014) er det samme vei, men lengre innover, åpen en liten kafe/bakeri som serverer både hjemmebakte brød og egenlaget ost fra geitene på øya. Håøya Naturverksted heter det.

OPPDATERING 2021: Arbeidet med å legge ut flere flytebrygger og bøyer/staker ble påbegynt høsten 2020. Bildet under er fra februar 2021. Flere flytebrygger er i ferd med å settes på plass.

Blir plass til en del båter her etter hvert.

Flere bilder fra mitt foreløpig siste besøk i april 2021. Det skal legges ut utriggere også. Men inntil videre ser det ut til at det er longsidefortøyning som gjelder. En del arbeide gjenstår også på bryggene på landsiden. Kan bli veldig bra dette!

Kommentarer

Legg gjerne inn en kommentar!

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.