Tåjebukta (Håøya)

Vurdering (5 anker er best):
Posisjon: 59°41’53.9″N 10°33’30.6″E
Antall besøk: 5 Sist besøkt: Sommeren 2019. 
Fasiliteter:  Toaletter, utedusj. Vann i dunker 150 meter fra kaia (om sommeren).
Tilrettelagt for funksjonshemmede: Nei.

Tåjebukta ligger idyllisk til på vestre side av Håøya, etter Dragsund.

Bryggene er delvis ødelagte, delvis nyoppussede. Du kan fint legge til ved den innerste brygga også, men vær obs på at det stikker fram en svær stein i forkant av brygga.

Tåjebukta er et veldig koselig sted, og egentlig foretrekker jeg å ligge her framfor i Dragsund lenger nord. Men det er få plasser her og veldig spartansk utstyrt per i dag, så derfor ikke mer enn to anker. I tillegg er særlig den ytterste delen av trebrygga i sesongen okkupert av personer som tror de har “hevd” på å være der, og som av egen erfaring ikke akkurat er spesielt gjestfrie eller hilser på andre båtfolk…

Det har ikke vært noe stort problem hos meg ettersom jeg de gangene jeg har vært der stort sett er utenom hovedsesongen eller på stille dager. Da er det en liten idyll.

Det er noen enkle toaletter like ved. Ved de to første besøkene mine denne sommeren fungerte ikke vannet der, slik at det sto to pøser utenfor som du måtte bruke for å hente sjøvann til å skylle ned med selv.

I mai 2016 fungerte toalettene som de skulle.

Ferskvannet på øya kan ikke brukes, men om sommeren er det dunker med ferskvann som du kan hente vann fra. Dunkene står rundt 150 meter nordover opp fra toalettene.

Om sommeren (første gang i 2014) er det samme vei, men lengre innover, åpen en liten kafe/bakeri som serverer både hjemmebakte brød og egenlaget ost fra geitene på øya. Håøya Naturverksted heter det. Åpner for sesongen 25. juni (2016).

OPPDATERING 2019: En reguleringsplan for å utvide området med flere brygger er vedtatt. Utbyggingen skal skje i løpet av 2020. Siden 2018 har det ligget en bølgebryter litt ut i bukta. Denne kan fortøyes til, men det er ikke mulig å komme seg til land fra den hvis man ikke har gummibåt ettersom den ikke er koblet til land på noen måte.

Illustrasjonen til under er såvidt jeg forstår den vedtatte modellen for hvordan dette området skal se ut fra høsten. Reguleringen omfatter også forbedringer på landsiden.

OPPDATERING 2020: Arbeidet med å legge ut flere flytebrygger og bøyer/staker ble påbegynt høsten 2020. Regner med at meningen er å bli ferdig til våren 2021.

OPPDATERING 2020:  Fortsatt ikke skjedd noe mer i bukta. Den enslige bølgebryteren ligger der fortsatt…

Kommentarer

Legg gjerne inn en kommentar!

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.