Portør (Urene)

Vurdering (5 anker er best):
Posisjon: 58°48’14.7″N 9°26’1.0″E
Antall besøk: 1 Sist besøkt: 30.08.2018.
Fasiliteter: Sittebenker i kaiområdet. Grillplass. Portør Pensjonat har overnattings- og mattilbud i toppsesongen når du går stien opp til veien. Så skilt til toaletter, men fant dem aldri…
Havneavgift: 100 kr per døgn i perioden 15. mai til 15. august. Vippses. Maks liggedøgn i denne perioden er to.
Fortøyning: Langsides. Mulig man ligger med baug og anker i toppsesongen.
Tilrettelagt for funksjonshemmede: Nei.  Har man en lav båt er det vanskelig å komme seg på bryggene til og med ved flo sjø ettersom de er ganske høye. Kommer man seg opp på brygga er det veldig ulendt terreng hvis man har tenkt å prøve å se seg rundt. Fra den kanten jeg la til var det vanskelig nok som protesebruker, måtte bruke krykke til hjelp og hoppe litt. På brygga som lå ut mot øst var det noe lettere. Noe ulendt turterreng før man kommer opp til asfaltert vei og kan se seg mer om.

Flott utsikt!

Halvøya Portør er et populært stopp på veien til og fra Sørlandet, og den siste skikkelige havna før du krysser grense fra Telemark til Aust-Agder. Et lite og koselig sted som ikke har noen gjestehavn, men der man kan legge til litt her og der, såvidt jeg har forstått.

Døtrene mine har fortalt meg at det er på Portør at innspillingene til TV-serien “Camp Kulinaris” er blitt gjort. Har aldri sett den serien, men stoler på dem. De har til og med pekt ut huset hvor deltakerne var!

Jeg la til ved stedet som blir kalt for Urene og som er en lun liten bukt der det er anlagt noen brygger og sitteplasser for båtfolket. Den ligger på styrbord side rett før du krysser ut i åpent hav.

Synes det så ganske grunt ut der og da jeg var på tur med nybåten i 2019 feiget jeg ut og bakket ut fra brygga da jeg prøvde å legge til. Var fremdeles så fersk og ukjent med den at jeg ikke tok sjansen. Mulig jeg skulle ha prøvd meg på den andre brygga på østsiden…

Usikker på om det er kommunen som står bak, men et skilt fra Skjærgårdstjenesten gir info om betaling og slikt.

Det var stille og idyllisk de timene jeg lå der, og jeg var eneste båt i slutten av august.

Tok en tur i nabolaget og klarte å komme meg opp på toppen av Vakthusheia der du har en fantastisk utsikt!

Portør. Brygga jeg lå ved er på motsatt side av den du ser på bildet. Bryggene helt til venstre i bildet er private.

Related Images: