Holmsbu gjestehavn

Besøkt antall ganger: 4  Sist besøkt: 18.05-20.05.20186 Hjemmeside
Fasiliteter: Strøm, vann, toalett, dusj, søppel. Butikker i umiddelbar nærhet.
Havneavgift (for 24-foter): 180 NOK (kortautomat).
Tilrettelagt for funksjonshemmede: Tja. Det er longsideplasser på utsiden av gjestebrygga/bølgebryteren, men ganske bratt opp på land fra selve brygga. Har du først kommet deg opp så er det grei skuring å gå eller rulle med rullestol fram til den sentrale delen av havna med kafeer og butikker, men gjestebrygga ligger ganske langt fra sånn sett.

IMG_4541webHolmsbu er et hyggelig sted på Hurum, inne i Drammensfjorden, og den første gjestehavna jeg besøkte med båten for å overnatte. Det skjedde pinsehelga i mai.

Da dro jeg for å være med på en rockefestival på Holm gård, noe jeg har fortsatt med hvert år i mai. Jeg ankom havna i 14-tiden, men det var fremdeles plasser nok. Gjestebryggene er tydelig merket og befinner seg på babord side når du kommer inn. Har du en dyptgående båt er det noen grunner å passe på rett før du nærmer deg havna, men med min snekke som bare stikker 85 centimeter var ikke det noe jeg brød meg om…

Havna er hyggelig og ganske så idyllisk og ligger sentralt til. Kortet mitt virket ikke på automaten, så jeg ringte telefonnummeret til havnevakta og snakket med et hyggelig kvinnemenneske som ba meg skrive en lapp og sette i ruta på båten og legge pengene ved siden av eller under setet, så ordnet det seg nok. Havneavgiften var på 150 kroner, men jeg fikk ikke tatt ut akkurat det beløpet da butikkene ved havna ikke hadde sedler nok… Så jeg la en 200-lapp under setet og ba henne beholde resten som driks… Men da jeg kom tilbake sent natt til søndag lå det vekslepenger der… Ved senere besøk har automaten funket, bortsett fra i 2018…

Aberet med å ligge så sentralt fikk jeg føle når jeg skulle legge meg. Det ligger et par utesteder i umiddelbar nærhet av havna, og musikken og praten derfra hørtes tydelig.

Det er toalett og dusjanlegg rett ved gjestebrygga, toalettanlegget og dusjen var rent og pent, men noe slitt. Strøm og vann som vanlig.

Selve stedet er såpass koselig og erfaringen med havnevakta (selv om jeg bare snakket med henne på telefon) var så positiv at jeg gjerne drar tilbake hit. Og havneavgiften helt OK.

Legg gjerne inn en kommentar!

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.