Stavern gjestehavn

Besøkt antall ganger: 2 Sist besøkt: 6.-7.9. 2017
Fasiliteter: Servicebygg med dusj og toaletter. Strøm og vann. Septiktømming. Meget god restaurant på bryggekanten. Butikker i gangavstand. Drivstoff.
Havneavgift (for 24-foter): 185 NOK. Ingen automat, må betales til havnevakt/havnevert eller i restauranten.
Fortøyning: Langsides, baug/anker
Tilrettelagt for funksjonshemmede: Delvis. Det er handicaptoalett, men det benyttet jeg ikke. Myntinnkast. Legger du til ved flytebryggen kan det by på en utfordring å komme seg opp og ned på den buede gangbroen. For meg med protese måtte jeg holde meg fast i rekkverket etter et regnskyll som gjorde broa glatt.

 

Havneverten Inger Kristine ble kåret til årets havnevert i 2015, og det må være på grunn av sitt gode humør og smittende entusiasme for båtfolk og båtliv. Man føler seg veldig velkommen, og servicen er på topp.

Men det er nok et langt stykke til selve gjestehavna får noen utmerkelse. For denne kommunale havna er nemlig litt sliten. Flytebrygga er skjeiv og ranglete, strømstolpene ustødige – men virker. Toalettstandarden helt grei, men ikke mer. Betalingsløsning finnes ikke, du må betale til havneverten eller i restauranten Smak hvis havnekontoret er stengt.

Såvidt jeg kunne se, ingen wifiløsning heller.

Havna ellers er idyllisk og ganske rolig hvis du da ikke legger deg til rett utenfor restauranten og nattklubben. Den idylliske og berømte trebåthavna ligger på motsatt side av restaurant/servicebygget og er vel verdt en titt. Nærmeste matbutikk ligger på andre siden av trebåthavna.

Tanket ikke her da jeg lå her, så jeg vet ikke hvilket prisnivå drivstoffet ligger på.

Prisnivået på restauranten ligger vel på middels, men maten der er himmelsk og personalet veldig hyggelige. Smakte både den beste tapasen jeg noen gang har prøvd, en fiskesuppe som slår Engelsvikens suppe ned i støvlene og et utmerket hamburger servert med skikkelige store potetBÅTER. Anbefales!

Kort vei til det meste av butikker, Fredriksvern og ikke minst minnehallen for krigsseilerne.