Reknes gjestehavn ( Molde)

Vurdering (5 anker er best):  
Posisjon: 62°43’58.7″N 7°9’7.0″E
Besøkt antall ganger:Sist besøkt: 11-17.08 2021 Webkamera: 1 (zoomer inn på gjestehavna et kort øyeblikk) Hjemmeside.
Fasiliteter: Servicebygg med dusj, toaletter, vaskemaskin og tørketrommel. Strøm og vann. Søppel. WiFi.  Sentralt plassert med kort gangavstand til det meste.
Havneavgift (for 29-foter): NOK 185 inkl. strøm. Betales med appen GoMarina. NOK 60 i tillegg for å få kode til servicebygget…det er dårlig, synes jeg.
Fortøyning: Langsides kaikant (for større båter) eller flytebrygger, samt noen få utriggere på bølgebryteren. Mulig det er baug/akter inn og anker ut på bølgebryteren når det er mange båter.
Tilrettelagt for funksjonshemmede: Ikke spesielt. Vanlig landgang opp fra flytebrygger og bølgebryteren. Noe bratt.  Handicaptoalett i servicebygget. 

Reknes Gjestehavn ligger sentralt plassert i Molde, like ved Aker Stadion og Molde Fjordstuer. Det er gåavstand til restauranter og handlegate.

Går du forbi stadion og deretter hotellet Seilet, så kommer du til Rema 1000 og Europris. 

Går du den andre veien kommer du til sentrum med handlegater, butikker og restauranter. Ligger en Narvesenkiosk i Hamnegata med veldig blid og hyggelig betjening, i alle fall når jeg var innom. Havnevakta var for øvrig også veldig hyggelig og hjelpsom.

Synes det er en uting at man må betale 60 kroner for å få adgang til servicebygget, selv om det er en engangsavgift. De aller fleste gjestehavner jeg har besøkt har dette inkludert i havneavgiften. Men så er jo ikke havneavgiften den største heller… Helt grei standard på servicebygget, har sett bedre og har sett verre.

Du ligger noe utsatt til med tanke på vind og en ganske heftig fergetrafikk til og fra, samt at også hurtigruta legger til like ved. Noe støy fra uteserveringen hos Molde Fjordstuer må du også regne med.

Og ikke minst heiarop fra stadion når det er fotballkamp der…

Da jeg lå der spilte Molde mot et tyrkisk lag, hvis jeg husker riktig. Da kom det også en god del småbåter og la seg til med fotballsupportere som skulle på kamp.

Vil du ligge mer rolig til, men også litt mer usentralt, kan du dra lenger inn i Moldefjorden til småbåthavna på Tøndergård (62°44’17.3″N 7°12’45.1″E). Der er det gjesteplasser på innsiden av den lange bølgebryteren.

Der er det også drivstoffylling, men jeg skar tenner da jeg fylte diesel der ettersom prisen da jeg var der var det dyreste jeg hadde fylt på turen så langt… Men trengte å toppe tanken siden jeg skulle inn Romsdalsfjorden til Åndalsnes.

På utsiden av bølgebryteren ligger den gamle fiskeskøyta som nå brukes som passasjerbåt ut til Moldes lille juvel, Hjertøya. Jeg måtte jo ta den turen!

Er for øvrig også en gjestebrygge på Hjertøya hvis du har lyst til å legge til der med egen båt også.

Øya er en del av Romsdalsmuseet og har et eget fiskerimuseum samt en rekke eldre bygninger som er flyttet dit fra distriktet. Frivillig kafevirksomhet der også. Anbefales.

Hjertøya med Molde i bakgrunnen