Kalvön gjestehavn (Sverige)

Vurdering (5 anker er best):
Posisjon: 58°45’56.9″N 11°8’54.1″E
Antall besøk: 3  Sist besøkt: 12-13.07. 2019 Hjemmeside (uoffisiell).
Fasiliteter: Utedo, søppel. Havneavgift (for 29-foter): 120 SEK (via betala.tanumshamn.se).
Fortøyning: Baug mot brygge og bøye/anker, langsides.
Tilrettelagt for funksjonshemmede: Nei.

IMG_6497webDenne idylliske havna er jeg egentlig i tvil om jeg skal nevne (har lyst til å holde den for meg selv!), men jeg gjør nå det likevel!

Den ligger nordvest for Havstensund og jeg ble tipset om den av Lars H. på baatplassen.no. Bildene hans fra stedet var såpass fristende at jeg la den inn som siste stopp på min første Sverigetur. Og den ble også besøkt sommeren 2016 og i 2019.

Adkomsten til havna er også så idyllisk at det holder, du kjører inn i en åpning i en høy stenmolo. Den lille gjestebrygga som ligger innerst har ikke plass til mange båter, men jeg fikk presset meg inn.

Det er en veldig enkel gjestehavn uten andre fasiliteter enn en utedo og en søppelkasse. Glem strøm, vann og slikt! Rett ved gjestebrygga er det et lite skur der det ligger en stabel med bøker som du kan låne etter prinsippet om å legge igjen en bok istedenfor den du låner, samt en liten kasse hvor du kan legge en lapp og penger.

1-IMG_5597Havneavgiften for overnatting (såvidt jeg vet er det ingen avgift for dagbesøk) måtte tidligere betales i kontanter, men denne muligheten er nå borte. Man betaler nå inn via en nettside.

I et av husene i havneområdet skal det ha vært en base for norske motstandsfolk og smuglere under andre verdenskrig, men jeg kjenner ikke så mye mer til den historien.

Kalvõ henger egentlig sammen med to andre øyer, det er en fin vei du kan rusle langs, og øya inneholder alt fra karrig steinlandskap til frodige beitemarker for buskap og flott natur. Området er da også naturreservat.

En skikkelig idyllisk og litt bortgjemt perle som jeg oppsøker når jeg har anledning! Det er ikke så mange plasser der, men alltid plass til en båt på utsiden. Noe grunt på østsiden innerst.

OPPDATERING: Ved mitt siste besøk sommeren 2019 var den lille, koselige bua der man kunne bytte bøker revet. Det er litt synd. Det tredje ankeret er for idyllen, ikke fasilitetene. Betaling skjer nå via app eller hjemmesiden til Tanum kommune.

Kalvö

Related Images:

7 tanke på “Kalvön gjestehavn (Sverige)

  1. For å “skremme” andre fra å besøke stedet kan jeg nå nevne at det er nesten umulig å få betalt for oppholdet. Døgnavgift er nå (2016) 100,- og må betales på svensk bankkonto eller med Svisj. (Sveriges svar på Vipps)

  2. Boksen står fortsatt der men ingen konvolutt eller informasjon om at kontanter kan legges igjen. Kanskje heller ingen som sjekker boksen lenger?

    1. Har planlagt å stikke innom der til uka eller uka deretter, da jeg er på min andre svensketur denne sommeren, så da får jeg se! Er jo et koselig sted om man får plass for noen timer.

    1. Flotte greier! Det er enkelt, men veldig koselig der. En spasertur langs veien tar det fra alt til steinrøyser til frodige sletter (med forbehold om hvordan det ser ut der nå etter denne sommeren!).

Legg gjerne inn en kommentar!

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.