Kalvön gjestehavn (Sverige)

Antall besøk: 2  Sist besøkt: 06.08. 2016 Hjemmeside (uoffisiell).
Fasiliteter: Utedo, søppel. Havneavgift (for 24-foter): 100 SEK (via svenskenes svar på Vipps eller ved å betale til et kontonummer).
Tilrettelagt for funksjonshemmede: Nei.

IMG_6497webDenne idylliske havna er jeg egentlig i tvil om jeg skal nevne (har lyst til å holde den for meg selv!), men jeg gjør nå det likevel!

Den ligger nordvest for Havstensund og jeg ble tipset om den av Lars H. på baatplassen.no. Bildene hans fra stedet var såpass fristende at jeg la den inn som siste stopp på min første Sverigetur. Og den ble også besøkt sommeren 2016.

Adkomsten til havna er også så idyllisk at det holder, du kjører inn i en åpning i en høy stenmolo. Den lille gjestebrygga som ligger innerst har ikke plass til mange båter, men jeg fikk presset meg inn.

Det er en veldig enkel gjestehavn uten andre fasiliteter enn en utedo og en søppelkasse. Glem strøm, vann og slikt! Rett ved gjestebrygga er det et lite skur der det ligger en stabel med bøker som du kan låne etter prinsippet om å legge igjen en bok istedenfor den du låner, samt en liten kasse hvor du kan legge en lapp og penger.

1-IMG_5597Havneavgiften for overnatting (såvidt jeg vet er det ingen avgift for dagbesøk) måtte tidligere betales i kontanter, men denne muligheten er nå borte. Man betaler enten inn til et kontonummer eller ved å bruke svenskenes svar på Vipps.

I et av husene i havneområdet skal det ha vært en base for norske motstandsfolk og smuglere under andre verdenskrig, men jeg kjenner ikke så mye mer til den historien.

Kalvõ henger egentlig sammen med to andre øyer, det er en fin vei du kan rusle langs, og øya inneholder alt fra karrig steinlandskap til frodige beitemarker for buskap og flott natur. Området er da også naturreservat.

En skikkelig idyllisk og litt bortgjemt perle som jeg kommer til å oppsøke igjen!

7 Responses to Kalvön gjestehavn (Sverige)

 1. Per Solberg sier:

  For å “skremme” andre fra å besøke stedet kan jeg nå nevne at det er nesten umulig å få betalt for oppholdet. Døgnavgift er nå (2016) 100,- og må betales på svensk bankkonto eller med Svisj. (Sveriges svar på Vipps)

 2. Per Solberg sier:

  Boksen står fortsatt der men ingen konvolutt eller informasjon om at kontanter kan legges igjen. Kanskje heller ingen som sjekker boksen lenger?

  • Pequod sier:

   Har planlagt å stikke innom der til uka eller uka deretter, da jeg er på min andre svensketur denne sommeren, så da får jeg se! Er jo et koselig sted om man får plass for noen timer.

 3. Per Solberg sier:

  Øya er jo like fin som før. fant forøvrig kontaktinfo her: http://www.svenskagasthamnar.se/norra-vastkusten/kalvon/

 4. Anita sier:

  Hei. Vi har nettopp lagt til, ser flott ut.

  • Pequod sier:

   Flotte greier! Det er enkelt, men veldig koselig der. En spasertur langs veien tar det fra alt til steinrøyser til frodige sletter (med forbehold om hvordan det ser ut der nå etter denne sommeren!).

Legg gjerne inn en kommentar!

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.