Skärhamn (Sverige)

Vurdering (5 anker er best): 
Posisjon: 57° 59.279′ N 11° 32.730′ E
Besøkt antall ganger: 1 Sist besøkt: Juni 2023 Webkamera: Nei.  Hjemmeside 
Fasiliteter: Strøm, vann, toalett, dusj, søppel, gratis wifi, septiktømming, vaskemaskin og tørketrommel. Butikker og restauranter i umiddelbar nærhet.
Havneavgift (for 29-foter): Betalte 210 svenske kroner inkludert strøm da jeg lå der i mellomsesongen. Prisene i høysesongen skrues opp til 310 kroner. Betales hos havnekontoret eller når havnevaktene kommer rundt. Noen plasser kan også forhåndsbestilles via Dockspot.
Fortøyning: Langsides ved høy kai langs Hamngatan for litt større båter (eller hvis det er greit for deg å klatre), på flytebryggene stort sett med faste fortøyninger, men det er også noen langsidesplasser, blant annet på innsiden av dagbrygga og innerst på brygga innenfor den. Helt innerst tror jeg det er baug inn og anker.
Tilrettelagt for funksjonshemmede:: Hvis du får longsideplass ved flytebryggene, så ja. Det er vanlig rampe fra bryggene. Benyttet ikke serviceanlegget, men mente det var handicaptoalett der.

Flott plass i Skärhamn. Nabobåten hadde lest om meg på båtforumet!

Gjestehavna i Skärhamn ligger helt innerst i havna. Innseilingen med den “smilende” kirken er jo både spesiell og berømt!

Prisnivået her er også godkjent, selv i toppsesongen er det ikke avskrekkende. Jeg besøkte stedet tidlig i sesongen, så her var det bra med plasser. De innerste plassene på flytebryggen så ut til å være langsidesplasser, resten var stort sett plasser med slike bunnfaste rep, noe som jeg ikke har prøvd meg på ennå.

Kom ganske sent, og dro ganske tidlig (til meg å være), så jeg fikk egentlig ikke så veldig mye inntrykk av stedet. Butikken ligger en grei spasertur fra havna, og der er det også Systembolag. Ganske så stor butikk med godt utvalg av det meste.

Nede ved havna lå det et par restauranter og en iskafe. I nærheten av kirken ligger det visst en thairestaurant, men jeg fikk ikke besøkt den.

Ellers var havnevaktene veldig blide og hyggelige. Foran havnekontoret er det flere benker og bord, og en plass der man kan sette grillen og fyre opp.

Skärhamn ga i det hele tatt et godt inntrykk, selv om stedet kanskje er litt for stort til å få betegnelsen “koselig og idyllisk”, det må vi nok reservere til enkelte øyer her og der!

Men ja, jeg kommer nok tilbake hit!

Related Images: