Åros Feriesenter (Søgne/Agder)

Vurdering (5 anker er best): 
Posisjon: 58°4’22.8″N 7°49’15.4″E
Antall besøk: 1 Sist besøkt: 25.08.2020.
Fasiliteter:  Strøm og vann. Toaletter og dusj (kort). Vaskemaskiner. Kafé/badeanlegg/sandstrand/utleie.
Havneavgift (for 29-foter): 250 NOK etter kl. 20.00. Betales med Vipps eller i resepsjonen.
Fortøyning: Baug mot brygge og i bøye akter, langsides.
Tilrettelagt for funksjonshemmede: Delvis. Det er vanlige flytebrygger og greit å ta seg opp på landsiden, men noen trapper som må forseres. Handicaptoalett i hovedbygget.

Åros Feriesenter er jo hovedsakelig et feriesenter som leier ut campinghytter samt plasser til telt og bobiler og som har et serviceanlegg knyttet til dette ned alle fasiliteter. Det er et stort anlegg med badebasseng og en lang, fin sandstrand. Masse muligheter til badelek, sandvolleyball osv. Utleie av kanoer, kajakker osv.

Selve havna består av private båsplasser, men med gjesteplasser på utsiden av ytterste flytebrygge mot vest (baug inn og bøye akter). Langsides på utsiden av flytebrygge mot nordøst samt langsides på innsiden av ytterste flytebrygge mot vest og langsides på utsiden av nest ytterste flytebrygge.

Det er gratis å ligge der på dagtid, men avgift for overnatting. Skal man dusje må man betale for et kort til dusjen i resepsjonen – men den var stengt da jeg var innom der. Det er også vaskemaskiner ved inngangen til toalettene (som var åpne og gratis), men jeg sjekket ikke om det var myntinnkast, poletter eller kort der.

 

Gjestehavna ligger noe utsatt til ved vind fra vest, men ellers var anlegget av god standard og ganske nytt, så det ut som.

Feriesenteret ligger i Søgne, mellom Mandal og Kristiansand, og omtrent rett ved siden av Høllen, der det også er gjesteplasser, men et sted jeg ikke besøkte denne gangen.

 

Related Images: