Lilla Bommen, Göteborg (Sverige)

Vurdering (5 anker er best):
Posisjon: 57°42’40.5″N 11°57’56.0″E
Besøkt antall ganger: 1 Sist besøkt: 16. – 18. august 2019. Webkamera: Nei Hjemmeside
Fasiliteter: Strøm, vann, toalett, dusj, søppel, gratis wifi (?), vaskemaskin (var ødelagt). Kjøpesenter og butikker og restauranter i umiddelbar nærhet. Og operaen. Bussholdeplasser like ved. Gåavstand til togstasjonen.
Havneavgift (for 29-foter): Betalte 319 kroner inkludert strøm og vann. Det tilsvarer 11 kroner per fot – vanlig pris var visst 13 kroner per fot i høysesong. Dyrt nok, men du ligger omtrent i sentrum. Det er også mulighet å forhåndsbestille via Dockspot. Du betaler ellers til havneverten eller via appen GoMarina. Ingen automat.
Fortøyning: Langsides og i bås (med y-bom, som for meg er litt kronglete).
Tilrettelagt for funksjonshemmede:: Delvis. Hvis du får longsideplass ved flytebryggene, så ja. Det er vanlig rampe fra bryggene. Toalettanlegget med dusj og do har riktignok en liten trapp inn, men man kan ta inngangen via butikken til venstre for inngangen til servicevakta.

Å ligge midt i Göteborg kan jeg tenke meg kan bli litt bråkete på varme sommernatter, det er gjerne slik på gjestehavner som ligger sentralt.

De to nettene jeg lå der, natt til lørdag og natt til søndag, var det imidlertid ganske så stille, jeg sov godt! Havnevertene var veldig hyggelige og behjelpelige.

Det er ikke noe vakthold i havna når havnevertene ikke er på plass, men jeg tok alt jeg hadde av verdisaker i en sekk da jeg var borte fra båten mesteparten av lørdagen. Den ble låst inn hos havnekontoret og jeg hentet den dagen etter.

Hadde nemlig hørt på forhånd at det hadde vært endel tyverier der, men ifølge havneverten hadde det ikke vært noen slike tilfeller i år, Men for sikkerhets skyld fikk jeg altså låst inn det jeg kunne få i sekken av løse verdigjenstander som kikkert, plotter, bærbar VHF, bærbar PC osv.

Gjestehavna er noe trang og liten og er også stoppested for flere passasjerferger og sightseeingbåter, så det kan være noe bråk/tuting og sjø av den grunn, men du ligger likevel ganske greit til.

Måtte flytte herfra, men ingen andre kom.

Serviceanlegget var helt standard. OK, men ikke mer. Vaskemaskinen var ødelagt da jeg var der. Det skulle være wifi til gjestehavna, men ingen av de mer kryptiske nettverksnavnene som dukket opp lista mi ville fungere…

Jeg ringte på forhånd for å høre om det var ledig plass, og en hyggelig havnevert bekreftet det, og ba meg slå på tråden når jeg nærmet meg, så skulle han finne en fin plass. men det tok litt lengre tid enn jeg hadde regnet med, ikke minst fordi jeg ble stoppet av tollere og vinket inn til land for full kontroll inkludert narkotikahund!

Så når jeg nærmet meg var nok vakta gått hjem, for det svarte ikke når jeg ringte. I tillegg var det blitt mørkt, så da jeg manøvrerte meg inn tok jeg første og beste langsides brygge som jeg fant! Dagen etter så jeg at det var en Dockspot-brygge, og da jeg spurte havnevakta sjekket han papirene og sa at jeg måtte bytte til ei brygge rett ovenfor, ettersom plassen var bestilt. Jeg gjorde som han sa, men det hadde ikke opp noen båt på den plassen da jeg dro etter to netter i havna…

Beliggenheten er veldig bra, men dårlig vakthold/sikkerhet og mye som ikke fungerte trekker ned. Får bare to anker av den grunn pluss for at så mye var i uorden

Men neste gang jeg drar til Göteborg havner jeg sannsynligvis her uansett ettersom det på det andre alternativet jeg kjenner til, på Långedrag lenger ut, er fortøyning til påler akter og ilandstigning fra baugen. Noe komplisert når jeg er alene i båten.

På plass på ny plass, men fortsatt tomt på plassen jeg måtte flytte fra.