Lilla Bommen, Göteborg (Sverige)

Besøkt antall ganger: 1 Sist besøkt: 16. – 18. august 2019
Fasiliteter: Strøm, vann, toalett, dusj, søppel, gratis wifi,(?), vaskemaskin (var ødelagt). Kjøpesenter og butikker og restauranter i umiddelbar nærhet. Og operaen. Bussholdeplasser like ved. Gåavstand til togstasjonen.
Havneavgift (for 29-foter): Betalte 319 kroner inkludert strøm og vann. Det tilsvarer 11 kroner per fot – vanlig pris var visst 13 kroner per fot i høysesong. Dyrt nok, men du ligger omtrent i sentrum. Det er også mulighet å forhåndsbestille via Dockspot. Du betaler ellers til havneverten eller via appen GoMarina.
Fortøyning: Langsides og i bås.
Tilrettelagt for funksjonshemmede:: Delvis. Hvis du får longsideplass ved flytebryggene, så ja. Det er vanlig rampe fra bryggene. Toalettanlegget med dusj og do har riktignok en liten trapp inn, men man kan ta inngangen via butikken til venstre for inngangen til servicevakta.

De to nettene jeg lå der, natt til lørdag og natt til søndag, var det imidlertid ganske så stille, jeg sov godt! Havnevertene var veldig hyggelige og behjelpelige. Det er ikke noe vakthold i havna når havnevertene ikke er på plass, men jeg tok alt jeg hadde av verdisaker i en sekk da jeg var borte fra båten mesteparten av lørdagen. Den ble låst inn hos havnekontoret og jeg hentet den dagen etter.

Hadde hørt på forhånd at det hadde vært endel tyverier der, men ifølge havneverten hadde det ikke vært noen slike tilfeller i år, Men for sikkerhets skyld fikk jeg altså låst inn det jeg kunne få i sekken av løse verdigjenstander som kikkert, plotter, bærbar VHF, bærbar PC osv.

Gjestehavna er noe trang og liten og er også stoppested for flere passasjerferger og sightseeingbåter, så det kan være noe bråk/tuting og sjø av den grunn, men du ligger likevel ganske greit til.

Serviceanlegget var helt standard. OK, men ikke mer. Vaskemaskinen var ødelagt da jeg var der. Det skulle være wifi til gjestehavna, men ingen av de mer kryptiske nettverksnavnene som dukket opp lista mi ville fungere…