Fjällbacka gjestehavn (Sverige)

Besøkt antall ganger: 1 Sist besøkt: 21. – 23. juni 2016 Hjemmeside (ikke offisiell)
Fasiliteter: Strøm, vann, toalett, dusj, søppel, gratis wifi, septiktømming, vaskemaskin (på Badholmen). Butikker og restauranter i umiddelbar nærhet.
Havneavgift (for 24-foter): 264 SEK når jeg bestilte gjennom Dockspot, 240 SEK på automat. Online booking/forhåndsbetaling via Dockspot eller automat på brygga. Strøm og vann inkludert, kode til wifi, dusj, toaletter og søppel på kvitteringen. Prisene i høysesongen skrues opp.
Tilrettelagt for funksjonshemmede:: Hvis du får longsideplass ved flytebryggene, så ja. Det er vanlig rampe fra bryggene. Toalettanlegget med dusj og do er ikke tilrettelagt da det er trapp opp til inngangen. Men i gateplan er det i samme bygg offentlige toaletter.

Vi kom til Fjällbacka før hovedsesongen startet, og mens forberedelsene til Midtsommarafton var i full gang. Pulsen var rolig og ubesværet, folk var hyggelige og avslappet, og det var langt fra trangt om plassene noe sted.

Anbefaler en krim-sightseeing! Guiden vår var veldig kunnskapsrik og engasjerende og vi fikk også vite mye om Fjällbackas historie i tillegg til å få utpekt plasser der flere av mordene i Fjällbacka hadde blitt begått. Vi fikk også se Camilla Läckbergs barndomshjem samt et lite badehus hun fremdeles eier, huset til farmoren hennes og et par bygninger som i filmene og TV-serien er blitt benyttet som location.

For å komme til serviceanlegget må man krysse veien. Det er enkeltrom også til dusjingen og man betaler ikke ekstra for disse. Man må imidlertid trykke seg i hjel for å få gjennomført en dusjseanse ettersom strålen bare virker noen sekunder av gangen… men i det minste dusjer man privat og kan regulere varmen, som man ikke kan alle steder!

Begge havnevertene vi var i kontakt med var hyggelige og imøtekommende, men jeg anbefaler ikke å bestille “morgenfrällor” levert til båten. De var harde og gamle og ikke spesielt gode…

Det er tilbud om vaskemaskin i gjestehavna, men den er plassert ute på Badholmen, så hvis du legger til ved gjestebryggene ved sentrum, som vi gjorde, har du en 10 minutters spasertur dit for å få vasket! Unødvendig tungvint! I tillegg, da jeg dro dit med en sekk med klær som skulle vaskes, så var resepsjonen, der du betaler for å få vasket, stengt. Om det var fordi jeg kom sent (etter 20.00) eller fordi det var stengt siden sesongen ikke var skikkelig i gang ennå, aner jeg ikke!

1-IMG_4709Det var forøvrig ganske pent ute på Badholmen, der du også kan legge til på utsiden av den lange flytebrygga, noe jeg tror kan bli ganske urolig når det blåser, uansett fra hvilken retning…

Nærmeste dagligvarebutikk er vel drøye 10 minutter å gå til den også, opp bakken ved Ingrid Bergmans torv, deretter til høyre ved Falck-gården og til enden av den veien. Ica Konsum var det vel som lå i enden av veien, vi rakk aldri å komme oss dit. Nede ved båthavna er det et vell av serveringsteder.

Vi tittet inn i Hotell Bryggan – det eldste bygget – der kan man gå inn og ta en kaffe eller spise frokostbuffet (for 125 SEK), men selv om vi vurderte det ble matlagingen de to dagene vi var der utført i båten. Det var imidlertid veldig koselig der! Butikkene som ligger ved havna selger klær, båtutstyr og annen nips, og prisnivået er ganske høyt.