Sandvika gjestehavn (Kadettangen)

Vurdering (5 anker er best): 
Posisjon: 59°53’9.8″N 10°31’54.7″E
Besøkt antall ganger: 2 Sist besøkt: 24.08.2019 Webkamera: Nei 
Fasiliteter: Strøm, vann, toalett, dusj, søppel, septiktømming, badeplass. Butikker og restauranter i umiddelbar nærhet.
Havneavgift (for 29-foter): NOK 160
Fortøyning: Langsides.
Tilrettelagt for funksjonshemmede: Nei. Høye brygger.

Sandvika gjestehavn ligger helt ute ved Kadettangen – et område som har blitt pusset opp og gjort mye med de siste årene.

Jeg har kun vært her et par ganger, og da for å plukke opp folk, ikke for å ligge der over tid. 

Båtplassene er alle langsides langs kaia innover elva. Det er ganske høye kaier, med snekka ble det ganske høyt å krabbe opp, med Tresfjorden går det kanskje litt lettere (har ikke prøvd ennå), men ideelt er det ikke.

Lenger inn er bryggene litt lavere, men der har jeg ikke vært. Dybdeforholdene er ganske varierende, følg nøye med og hold deg nærmest kaiene, for det er grunner midt på. Også under innseilingen bør du følge nøye med. Med snekka mi kunne jeg komme meg under brua som går over til Kalvøya, men med Tresfjorden går ikke det.

Sist gang fortøyde jeg ved enden, ikke langs kaia. Ventet på passasjerer og den er lavere enn langsmed elva, så da var det greit å gjøre det slik, men enden er nok ikke beregnet på fortøyning, men til av- og pålessing ettersom det ikke er noen fortøyningspunkter der. Kaia er også ganske sliten og treverket ødelagt flere steder. Men det holdt til å ligge og vente en halvtime på han som var forsinket.

Lenger inn er det toaletter og dusj. Benyttet ikke disse, så vet ikke hvilken stand de er i. Betalte heller ikke noe avgift siden jeg lå der i kort tid.

Gjestehavna/gjestebrygga ligger jo midt i smørøyet, men er ikke noe sted jeg kommer til å benytte ofte, ettersom jeg, særlig når jeg er alene, kommer til å få litt problemer med å komme meg ut av og ned i båten. I tillegg drar jeg jo gjerne litt lenger ut i fjorden når jeg først er på tur, så det er ikke så naturlig å legge seg til for en overnatting her.

Related Images: