Kristiansand gjestehavn

Besøkt antall ganger: 3 Sist besøkt: 24.-25.8.2018
Fasiliteter: Servicebygg med dusj og toaletter og vaskemaskiner. Strøm og vann. Søppel. Grei WiFi. (Når koden virker). Restaurant/grill i samme bygg som serviceanlegget. Kiosk i havnekontoret.
Havneavgift (for 24-foter): 210 NOK.  Må betales manuelt i havnekontoret. Etter åpningstid ingen adgang til serviceanlegget. Det finnes en liten dusj/WC på utsiden, men denne må man ha kode til. Så hvis du ankommer utenom åpningstid…
Fortøyning: Langsides flytebrygge eller kaikant samt bås. Har både ytre og indre havn der sistnevnte har fortøyning til kaikant og noen dybdebegrensinger.
Tilrettelagt for funksjonshemmede: Tja. Ikke spesielt, men heller ikke uoverkommelig. Den vanlige rampa opp fra flytebryggene i ytre havn.

Indre havn

Gjestehavna ligger svært sentralt til med gangavstand til gågata Markens. I sommersesongen er havnekontoret åpent til 22.00, i skuldersesongen bare til 16.00. Siden jeg ankom etter stengetid fikk jeg ikke adgang hverken til toalett eller dusj.

Jeg fikk også feilmelding på passordet til WiFi-anlegget (som sto skrevet på en lapp i vinduet), men dagen etter funket det.

Det må kjøpes poletter til vaskemaskiner og tørketromler og til dusjen. På havnekontoret. I åpningstiden. Utenom får du stinke.

Ytre havn

Grei gjestehavn egentlig, men i høysesongen kan det sikkert bli bråkete. Jeg opplevde full fest i nabobåtene to av de tre gangene jeg var der. Og ingen vakter til å si ifra. Ellers sentralt og greit.

Helt OK standard på toalett og dusj, men heller ikke mer. På serviceanlegget var to toaletter og en dusj i ustand da jeg var der, så kapasiteten var bare halvparten av vanlig. Også en av vaskemaskinene var merket med “I ustand”.