Vettnet på Nord-Koster (Sverige)

Besøkt antall ganger: 2  Sist besøkt: 05.08. 2016 Hjemmeside
Fasiliteter: Strøm, toalett, dusj (myntinnkast), søppel, visstnok internett…
Havneavgift (for 24-foter): 220 SEK (manuelt, tar kort).
Tilrettelagt for funksjonshemmede: Tja. Lå ved flytebrygga og der kan man legge til longside, men for å komme seg bort til kiosk, toaletter, dusj og søppel, må man over en bergknaus. Da jeg var her for andre gang i 2016 var det bygget platting over vergknausen, slik at det var noe lettere å komme seg videre. For de som fortøyer innerst med baug og anker er det noe lettere såfremt man er i stand til å komme seg i land via baug.

IMG_6281webVettnet ligger på Nord-Koster i Sverige og var den første svenske havna jeg besøkte med båten i august 2014.

Den er enkel å finne og har enkel adkomst. Gjesteplassene er ved en flytebrygge helt ytterst og med baug/hekkanker innerst.

Havna er idyllisk, men veldig enkel. Et ganske nytt bygg med toalett og dusjanlegg er oppført (du betaler med mynter for dusjen) og det er avfallskonteinere og strøm på brygga. OBS: Strømmuttaket er vanlig to-faset!

Vannet på Koster er dårlig, og det er da heller ikke noe vann på bryggene.

Edvartssons rustikke kiosk er vel verd et besøk, men husk svenske penger, ikke noe kortautomat der!

Gjestehavnsavgiften på 220 svenske kroner synes jeg er ganske så stiv med tanke på alt det man ikke får. Den får faktisk Son gjestehavn til å framstå som billig! Du kan betale med kort, det kommer noen rundt på brygga og krever avgift.

Ellers er en tur opp til de to gamle fyrene på høyden verdt et forsøk. Flott utsikt derfra. Badestranda på Kosters eneste campingplass er også i relativt kort gangavstand.

Det er også mulig å gå til Kostersundet herfra. Tar rundt 20-25 minutter.

 

Legg gjerne inn en kommentar!

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.