Vettnet på Nord-Koster (Sverige)

Besøkt antall ganger: 3  Sist besøkt: Oktober 2019 Hjemmeside
Fasiliteter: Strøm, toalett, dusj (myntinnkast), søppel, visstnok internett…
Havneavgift (for 24-foter): 220 SEK (manuelt, tar kort).
Fortøyning: Bås og langsides, baug inn og anker akter.
Tilrettelagt for funksjonshemmede: Tja. Lå ved flytebrygga og der kan man legge til longside, men for å komme seg bort til kiosk, toaletter, dusj og søppel, må man over en bergknaus. Da jeg var her for andre gang i 2016 var det bygget platting over bergknausen, slik at det var noe lettere å komme seg videre. For de som fortøyer innerst med baug og anker er det noe lettere såfremt man er i stand til å komme seg i land via baug. Med rullestol får man noen utfordringer, men er man først kommet på plattingene er man over det verste.

IMG_6281web

Vettnet i 2014

Vettnet ligger på Nord-Koster i Sverige og var den første svenske havna jeg besøkte med båten i august 2014.

Den er enkel å finne og har enkel adkomst. Gjesteplassene er ved en flytebrygge helt ytterst og med baug/hekkanker innerst.

Havna er idyllisk, men veldig enkel. Et ganske nytt bygg med toalett og dusjanlegg er oppført (du betaler med mynter for dusjen) og det er avfallskonteinere ved dusj- og toalettanlegget og strøm og vann på brygga. 

Vannet på Koster er dårlig, og det er da heller ikke noe vann på bryggene.

Edvartssons rustikke kiosk er vel verd et besøk, men husk svenske penger, ikke noe kortautomat der!

Gjestehavnsavgiften på 220 svenske kroner synes jeg er ganske så stiv med tanke på alt det man ikke får. Den får faktisk Son gjestehavn til å framstå som billig! Du kan betale med kort, det kommer noen rundt på brygga og krever avgift.

Vettnet 2019

Vettnet 2019

Ellers er en tur opp til de to gamle fyrene på høyden verdt et forsøk. Flott utsikt derfra. Badestranda på Kosters eneste campingplass er også i relativt kort gangavstand.

Det er også mulig å gå til Kostersundet herfra. Tar rundt 20-25 minutter.

OPPDATERING: Bryggeanlegget er i 2019 blitt betydelig oppgradert siden mitt siste besøk i 2016. Det er nå et mye større anlegg med nye flytebrygger formet som en L. Det er nå trepolete blå strømuttak på alle bryggene  mot vanlig “kjøkkenkontakt” slik det var forrige gang. Prisen ser ut til å være den samme som for tre år siden, 220 svenske kroner. Fortsatt noe dyrt til å være i oktober, og faktisk dyrere enn i Strömstad…

Det har forøvrig også kommet en ny fergekai på Vettnet, og den gamle skal, ifølge båtforeningens hjemmesider, kunne benyttes av de større båtene på 50-100 fot.

På land har det kommet et slags leilighetshotell med kafe.

Legg gjerne inn en kommentar!

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.