Agnefest (Lyngdal båtforening)

Vurdering (5 anker er best): 
Posisjon: 58°7’13.2″N 7°2’51.2″E
Besøkt antall ganger: 1 Sist besøkt: 07.06-08.06 2020  Webkamera: Nei   Hjemmeside
Fasiliteter: Servicebygg med dusj og toalett. Strøm og vann. Søppel. Sørlandsbadet på andre siden av fjorden. 
Havneavgift (for 29-foter): 160 NOK. Vippses
Fortøyning: Langsides ytterste flytebrygge/bølgebryter pluss flaggsystem i båsene.
Tilrettelagt for funksjonshemmede:  Tja. Lett adgang til toalett, men vanlig (dog noe ustødig) rampe opp til landside og port.

Agnefest ligger helt innerst i Rosfjorden, drøye 5 nautiske mil inn. En liten omvei, men stille og rolig. Veldig stille.

Skal du til Lyngdal sentrum med butikker og slikt, så må du vel ta buss eller evt. sykle hvis du har slikt om bord. For en protesebruker med krykke var ikke det noe alternativ…

På andre siden av fjorden ligger Sørlandsbadet med kafe og masse tilbud til badelystne. Det er også en stor sandstrand der. Det skal være en butikk i nærheten, men jeg kom sent på en søndag, så det var ikke så aktuelt for meg.

For å komme på land må du ringe havneansvarlig og få koden til porten. Havneavgiften betales med Vipps. Begge deler gikk uproblematisk. Toalettet er varmt, ryddig og rent (i den røde bygningen på bildet til høyre).

På toalettet fant jeg for øvrig en brosjyre til å ta med. Den inneholdt en beskrivelse av uthavner, gjestehavner og severdigheter i Lister-området. Fikk et par gode tips der.

Selv om dette kanskje er en liten omvei, så er det stille og rolig her innerst i fjorden. Får du vind rett inn kan det kanskje være litt verre hvis du ligger longside på den ytterste flytebrygga, som jeg gjorde. Men det var meldt stille og rolig, så jeg gadd ikke å flytte på meg etter at jeg hadde sett meg rundt og funnet flere flagg på ledige båser. Disse flaggene var ganske slitne, og på noen av stengene var flagget helt borte…

Litt merkelig for øvrig: Det er drivstoffpumpe på landsiden, like ved havna, men her kan man ikke bruke vanlig bankkort. Man må søke om et eget kort på nettsiden til leverandøren… Så her får man altså IKKE fylt hvis man er gjest i båthavna… Noe slikt har jeg aldri sett før…