Urke gjestebrygge (Møre og Romsdal)

Vurdering (5 anker er best): 
Posisjon: 62°12’32.1″N 6°34’26.5″E
Besøkt antall ganger: 1 Sist besøkt: 29-30.08.2021  Webkamera: Nei. Hjemmeside: Nei.
Fasiliteter: Vann, strøm, mulig toalett i kafébygget, kafe. Flytende sauna ytterst på brygga.
Havneavgift (for 29-foter): 200 NOK inkl. strøm. Betales med Vipps til Urke Småbåtlag.
Fortøyning: For det meste langsides langs en veldig langt flytebrygge. Innsiden er båsplasser til medlemmer i båtforeningen.
Tilrettelagt for funksjonshemmede: Nei, ikke spesielt. 

Det ble Urke til slutt

Ganske drøy pris til å være et sted ut i ingenmannsland, betaler kun for strøm og vann. La meg her da det var fullt på den lille brygga på Øye.

Fant ikke noe toalett, men mulig det ligger i kafébygget og kanskje ikke er åpent når kafeen er stengt? 

Den restauranten som lå der før opparbeidet seg et solid rykte, men så ble driverne visstnok kastet ut av de som eide bygget fordi de ville drive det selv. Var en stor greie rundt dette med mange beskyldninger fram og tilbake i lokalavisene.

Jeg kom jo litt utenom sesongen, så alt var stengt og hele stedet virket egentlig ganske så øde. Riktignok var møbler og slikt ute, så de hadde kanskje åpent i helgene på den tiden jeg var der. Kom i så fall etter at det var stengt for dagen.

Det skal være en butikk i området også, men jeg gikk ikke lenger enn til kafeen og tilbake til båten. Dessuten var det søndag og da var den nok uansett stengt.

Må innrømme at jeg ikke fikk det beste inntrykket og til en pris som det en vanlig gjestehavn med alle fasiliteter tar, så synes jeg det var litt drøyt.

Man ligger litt utsatt til hvis det er mye trafikk inn Hjørundfjorden inn til Øye, men det var ikke noe problem den natta jeg lå der.

Men dropper nok Urke neste gang jeg er i området, da er både Øye, Sæbø og Trandal mer forlokkende.

Related Images: