Hankø gjestehavn (v/Seilerkroa)

Vurdering (5 anker er best): 
Posisjon: 59°12’43.7″N 10°46’56.6″E
Besøkt antall ganger:Sist besøkt: Mars 2023  Hjemmeside
Fasiliteter: Servicebygg med dusj og toaletter. Strøm og vann. Kiosk med sparsomt utvalg. Kro. Søppeltømming.
Havneavgift (for 29-foter): 225 NOK da jeg ankom fredag, satt opp til 360 NOK dagen etter uten at noen av plakatene eller nettsidene opplyste om det.
Fortøyning: Båser med både vanlige utriggere og Y-utriggere.
Tilrettelagt for funksjonshemmede: Nei. 

Man ligger godt beskyttet for uvær vestfra i denne havna, motsatt hvis vinden kommer østfra.

Ikke veldig høy blazer-faktor da jeg var her, den blir kanskje stigende når hovedsesongen nærmer seg…

Toaletter og dusj er av standard klasse, ikke noe mer. I dusjanlegget sto det noe som så ut som en tørketrommel med myntinnkast, så ikke særlig “thrustworthy” ut… Noen vaskemaskin så jeg ikke. For å bruke dusjene må man kjøpe egne dusjpoletter fra kiosken, vet ikke hvor mye de koster da jeg ikke brukte dem.

Det er vann på bryggene, men sparsomt med slanger. 

Havneavgiften kreves inn av havnevaktene eller betales i kiosken. Men å heve prisen fra 225 kroner til 360 kroner fra fredag til lørdag uten at det opplyses om noe sted før i ettertid, er useriøst.

Og for å si det enkelt: Fasilitetene i denne havna rettferdiggjør ikke en pris på 360 kroner, spesielt ikke når hovedsesongen ikke er begynt, selv om det i Norge ikke er så vanlig med differensierte priser i gjestehavnene som i Sverige.

Så jeg kommer garantert ikke til å frekventere denne havna ofte. Med eller uten blazer…

Det er et lite turområde her hvor man kan gå til Hankø Hotel og Spa. Vet ikke om man kan bestille spabehandling der uten å være gjest på hotellet, det er det vel bare å google seg fram til.

Seilerkroa ligger ved gjestehavna, lett å få øye på med det karakteristiske tårnet. Prisnivået på den sparsomme menyen som ligger på Facebook-siden deres er på mellom 255 og 385 kr for hovedrettene.

Det går en liten passasjerferge herfra og inn til fastlandet omtrent non-stop. Prisen for den fem minutter lange turen er mer enn bussbilletten til den 40 minutter lange turen inn til Fredrikstad… Men koselig da.

På fastlandet ligger Hankø Marina med restaurant, gjesteplasser og drivstoff. Litt lenger bort ligger en Joker-butikk og en liten båtutstyrsbutikk. Der er det også drivstoff, som er dyrere enn på marinaen. Se Vestre Vikane for mer info.

 

Related Images: