Egersund gjestehavn

Vurdering (5 anker er best): 
Posisjon: 58°27’10.9″N 6°0’1.6″E
Besøkt antall ganger:Sist besøkt: 20.-24.06.2021  Webkamera: Nei Hjemmeside
Fasiliteter: Vann, strøm, toalett, dusj, vaskemaskin og tørketrommel. Butikker, kafeer og restauranter i umiddelbar nærhet. Minigolf og iskiosk like ved gjestehavna. Drivstoff på Eigerøya.
Havneavgift (for 29-foter): 200 NOK inkl. strøm. Til havnevakt eller Vipps 558134 (Egersund Seilforening)
Fortøyning: Langsides ved høy kai og i bås ved  flytebryggas innerste del (betongbrygga). Den ytterste delen er faste plasser.
Tilrettelagt for funksjonshemmede: Nei, ikke spesielt. Vanlig utrigger og ganske bratt rampe opp til land. Brukte ikke servicebygget mens jeg var der, men regner med at de har handicaptoalett.

Hyggelig og koselig gjestehavn innerst i Vågen. Gjesteplassene er på den første flytebrygga du kommer til, og det er de innerste plassene som er gjesteplasser. Også plasser for større båter ved kaia.

Gjestehavna ligger sentralt til med kort avstand til butikksenter og sentrum. Det er en burgerrestaurant rett ved gjestehavna, men uteplassen har både telt og vegger, så støyen var absolutt ikke påtrengende.

Kort vei også til busstasjon og togstasjon. Flere båtverksteder, skipshandlere og seilmakere på stedet også.

Du ligger ganske lunt til i denne havna, unntatt hvis det blåser fra vest, men det gikk greit det også.

Havnekontoret ligger på en lekter innerst ved flytebrygga og er betjent på ettermiddag/kveldstid.

Møtte en veldig hyggelig og blid havnevakt som også ga meg en kupong som skulle gi meg gratis rundstykker til frokost hos Kiwi. Jeg sto imidlertid så sent opp at når jeg først kom meg til butikken så var det uansett tomt…

Egersund er en koselig by, og jeg anbefaler å ta en tur ned byens gamle hovedgate, Strandgaten, der du kan beskue mange vakre og velholdte trehus, samt noen ikke fullt så velholdte (flere under oppussing).

Neste gang jeg er på disse kanter må jeg få tatt en titt innom Fajansemuseet – dette var et hyggelig sted som jeg gjerne kommer tilbake til.