Strömstad gjestehavn

Besøkt antall ganger: 14 Sist besøkt: 13. 07 2019 Hjemmeside
Fasiliteter: Strøm, vann, toalett, dusj, vaskerom, søppel, gratis wifi, septiktømming. Butikker og restauranter i umiddelbar nærhet.
Havneavgift (for 29-foter): 270 SEK. Online booking/betaling på nettsiden eller betaling til havnevert i åpningstiden, ingen automat. Tillegg for strøm. Mulighet til å forhåndsbestille.
Tilrettelagt for funksjonshemmede:: Hvis du får longsideplass ved flytebryggen (gästebrygga 1), så ja. Rullestol kan benyttes opp til hovedbrygga, og det er rampe ned til strandpromenaden. Usikker på om det er anlagt med tanke på gjestehavna eller som inngang til restauranten “Pråmen” som ligger like ved, men det er nå en rampe der. Det er imidlertid et stykke å gå til selve serviceanlegget.

Denne kommunale gjestehavna ligger sentralt plassert midt i Strömstad sentrum. Det er både praktisk og upraktisk.

imagePraktisk fordi havna ligger midt i hjertet av den lille byen. Upraktisk fordi havna er omkranset av restauranter, puber og kafeer, så i helger og om sommeren kan jeg tenke meg at nattero ikke er det man får mest av. Man kan legge seg til ved den ytre havnen, men i toppsesongen er det ganske fullt der, så jeg har ikke fått prøvd det ennå.

Jeg ankom gjestehavna første gang utenfor sesongen, på selveste Halloweenaftenen, og selv om jeg lå ganske langt fra de utestedene som hadde Halloween-party, så hørte jeg mer enn nok, for å si det slik.

I tillegg hadde jeg problemer med å finne en plass å ligge. Bookingen av plasser skjer kun via nettet, noe som ble et problem for meg ettersom bookingen ikke funket med iPaden min. Jeg fikk ikke opp datoer eller valg i rullemenyen og kom meg derfor aldri inn i bookingsystemet. I tillegg var nesten alle plassene som var aktuell for meg på grunn av protese og krykke (les longsideplass på flytebrygge) opptatt fordi de var reservert for båter i vinteropplag.

Jeg valgte likevel å ta sjansen og la meg inntil en slik plass, og satset på at vedkommende ikke kom og la båten sin på plassen akkurat denne lørdagskvelden. Det gikk bra.

Serrviceanlegget med toaletter, dusj og slikt fikk jeg ikke adgang til ettersom jeg aldri fikk booket noen plass. Regner med at jeg da ville fått låsekoder og slikt, men wifi-tjenesten var i det minste gratis.

Andre gang i Strömstad i år – på favorittplassen.

Oppdatering: Jeg har nå besøkt havna flere ganger, både med rederinnen og døtrene mine. Kode til serviceanlegget fikk man på epostkvitteringen (også på sms) etter å ha betalt for plassen der. Gikk knirkefritt. Toalettanlegget og dusjene er imidlertid ikke av beste kvalitet. Det er kun fellesdusj (ett eget avlukke i dameavdelingen) og ingen mulighet til å regulere varmen på vannet. I tillegg er hele anlegget slitent og bærer preg av dårlig vedlikehold. Samtlige knagger på innsiden av toalettdørene er for eksempel enten knekt eller revet av (og slik har det vært de siste seks årene..). Man betaler ikke ekstra for dusjen, men må kjøpe poletter til vaskemaskin og tørketrommel.

Jeg har også blitt tipset om at det er en egen dusj- og toalett-container plassert like ved den ytre gjestehavna også, hvis man ønsker å ligge litt vekk fra den indre havna på grunn av støynivået. Forholdene i denne containeren skal være bedre, singelrom med både toalett og dusjkabinett. Men samtidig litt lengre å gå inn til sentrum.