Farsund gjestehavn

Besøkt antall ganger: 1 Sist besøkt: 21.-23.8.2018
Fasiliteter: Servicebygg med dusj og toaletter. Strøm og vann. Søppel. WiFi. Extra-butikk på baksiden ved kaia.
Havneavgift (for 24-foter): 200 NOK. Må betales manuelt til byens vekter som også sjekker gjesteplassene (!). Når hun ikke er på jobb eller ved sen ankomst kan man legge pengene i en konvolutt og putte i en postkasse. Sjarmerende! Man kan dog også bruka appen GoMarina. Såvidt jeg kunne se var det ingen kode til serviceanlegget (mulig du får det med betaling via app?), så når døra ble stengt klokken 22 var det slutt på doadgangen.
Fortøyning: Langsides kaikant.
Tilrettelagt for funksjonshemmede: Usikker. I utgangspunktet må jeg si nei ettersom jeg kun kunne se kaiplasser, ikke noe flytebrygger. Man bør derfor ha en relativt stor og høy båt for enkel adkomst med for eksempel rullestol. Med leggprotese gikk det relativt greit. Begge servicebyggene jeg var innom hadde imidlertid handicaptoalett.

Det er flere gjesteplasser i Farsund. Jeg la meg til ved trekaia som går langs Gåseholmen (bildet til venstre). Jeg lå rett ved serviceanlegget.

På motsatt side av sundet var det også noen kaiplasser ved siden av en småbåthavn. Også der var det et lite servicebygg med toaletter og vaskemaskiner (bilde til høyre).

Det tredje alternativet, såvidt jeg forstod var på andre siden av broa, rundt Gåseholmen. Såvidt jeg kunne se på mine spaserturer var også det kaiplasser, ikke flytebrygger. Men jeg må ta et forbehold om at jeg har oppfattet det riktig.

Siden jeg ankom litt utenom hovedsesongen møtte jeg aldri noen vekter for krevde inn penger. Turistkontoret inne i byen (en liten krok i en matbutikk på torvet) var også ubetjent. Ingen avis og gratis boller i morgenregnet altså…

Men Farsund virket som en hyggelig og koselig by. Jeg ankom mens det begynte å mørkne og praiet en fyr som satt i en båt og fisket for å spørre om hvor gjestehavna lå.

Han var veldig hyggelig, ønsket meg velkommen til Farsund og pekte ut riktig retning samt anbefalte meg å legge til på den nærmeste brygga siden plassene på den andre siden av broen lå mer midt i byen og kanskje var mer bråkete.

Begge servicebyggene var rene og pene, også på toalettene.