Tauvask

Når puttet du sist dine tau i vaskemaskinen? Jeg gjorde det før påske…

Før
Før – møkkete

Det er kanskje ikke alle som tenker på det, men også tau og fortøyninger må ha godt stell og ettersyn! Jeg skal ærlig innrømme at jeg som landkrabbe ikke tenkte på dette i begynnelsen. Men etter å ha lest en artikkel om stell av tau, så forstod jeg at jeg også på dette området måtte trå til!

Jeg har hatt båten i snart to og et halvt år, men aldri tenkt på at tau også må tas vare på. Sjekke at det ikke er noen svakheter eller slitasje, ja, men å vaske dem ville jeg aldri ha kommet på av meg selv, det er jeg sikker på.

Så før påske tok jeg med meg hjem de eldste tauene jeg har i båten. Det så ikke akkurat ut som om de var vasket på en stund – det som jeg trodde var brunt viste seg jo å være hvitt etter en runde i vaskemaskinen… 🙂

Knyt dynetrekket igjen.
Knyt dynetrekket igjen.

For det hele er såre enkelt: Ta et gammelt dynetrekk eller putetrekk og legg tauet/tauene inni.

Knyt det godt sammen og vask det på 40 grader med vaskepulber, men IKKE med tøymykner.

Og vips så har du rene og mykere tau, som er kvitt salt og skitt og som passer fint til den nypolerte båten!

Rent og pent!
Etter – rent og pent!

OBS: Ankertau med innlagt bly kan ikke vaskes i vaskemaskin, men kan bløtlegges et par dager i bøtte med BioTex.

Grunnen til at du skal “pakke” tauene inn i et dynetrekk eller lignende, er at tauet og eventuelle løse og/eller frynsete/flisete taustumper skal skade trommelen.

OBS: Tauene skal IKKE legges i tørketrommel, men lufttørke!

(Denne artikkelen er også lagt inn under fanen Ressurser).

Related Images: