Dingja gjestehavn

Vurdering (5 anker er best): 
Posisjon: 61°1’31.3″N 5°2’55.6″E
Besøkt antall ganger: 1 Sist besøkt: Juli 2021  Webkamera: Nei Hjemmeside
Fasiliteter: Vann, strøm, toalett, dusj, vaskemaskin og tørketrommel. Ferske bakervarer i landhandelen, som er en slags storkiosk med det mest nødvendige av matvarer. Der kan du også levere lottobongen. Grillhus der havnegjester kan grille og sitte inne mens de nyter maten. Gratis internett-tilgang. Drivstoff. Båtutleie og overnatting.
Havneavgift (for 29-foter): 150 NOK pluss strøm 40 NOK. Vippses til 609572. Myntautomat for dusj, vaskemaskin og tørketrommel.
Fortøyning: Langsides og i bås ved flytebrygge
Tilrettelagt for funksjonshemmede: Nei, ikke spesielt. Vanlig utrigger og ganske bratt rampe opp til land. Lett adkomst til servicebygget når du har kommet opp på land med rullestoilrampe.

Dingja ligger i Gulen kommune i det som før var Sogn og Fjordane fylke, rett før du skal til å krysse Norges lengste fjord, Sognefjorden.

Her legger du til innerst i en idyllisk liten fjord i flotte omgivelser. Ikke mye å finne på her bortsett fra noen fotturer rundt omkring, enten til Dingjavannet som skal være et fint badevann, eller til noen av fjelltoppene rundt.

Landhandelen er vel blitt redusert til en storkiosk med kun det mest nødvendige av varer. Utvalget i badeleker for barn, camping- og fiskeutstyr og noe båtutstyr, er vel nesten bedre enn dagligvareutvalget. En del av den gamle butikken er omgjort til utleieleilighet, så det er nok mer penger i det.

Men servicen er blid og upåklagelig og her kan du også bestille nystekt brød og rundstykker til morgenen etter, hvis du ønsker det. OBS: Da jeg var innom i begynnelsen av juli, så stengte den 16.30, så vær klar over det hvis du skal ha noe snop på kvelden… Litt usikker på når de faktisk åpner siden jeg ikke akkurat er A-menneske…

Selve hovedbygget består av flere utleieleiligheter, så skulle du ønske en overnatting på landjorda som et avbrekk i båtferien, så er det mulighet til det, i alle fall utenom sesongen, skulle jeg tro. Når ting blir normale igjen regner jeg nesten med at dette er et populært sted å finne hvilepulsen også for de som kommer hit langs land. og ikke minst fra utlandet.

Har du en fiskestang om bord, så er det kanskje ikke så dumt å kaste ut snøret, for jeg har nesten ikke opplevd så mye vaking i sjøen rett utenfor båten før! Ifølge en lokal kar som jeg kom i prat med på brygga, så er det sjøørret.

Vær obs på at det er vanlige jordete “kjøkkenkontakter” i strømstolpene på brygga, ikke slike blå tykke. Så her bør du enten ha en uteskjøteledning eller en overgang  til den vanlige landstrømkabelen.

Trenger du mynt til dusj og vaskemaskiner får du vekslet i landhandleriet.

Totalt sett en idyllisk liten havn som du fort finner roen i. Jeg ble her et par dager ekstra, både på grunn av hvilepulsen og fordi jeg ikke orket å dra videre i øsregn. Ingen grunn til å forhaste seg når man er på båttur!

Related Images: