Gressholmen Kro åpner til helga

Til helga åpner Gressholmen Kro for alvor etter å ha vært stengt siden 2015. De nye drifterne har nå fått lagt inn vann i kroa – for første gang noensinne, og slår på stortromma foran åpningen.

Da de nye drifterne –  Ann Sung-an Lee, Brian Dahl Weir og Anne Marte Archer – fikk tilslaget tidligere i vår, så var det meningen at de skulle åpne midlertidig i påvente av at Oslo kommune fikk lagt inn vann. Jeg er usikker på om det har skjedd, ettersom jeg ikke har vært der denne sommeren, men såvidt meg bekjent har det ikke vært noe regelmessig tilbud der ennå.

Men fra lørdag blir det altså “Grand Opening” som de selv skriver på nettsidene og på sin Facebook-side. Dessverre ser det ut til at det vil bli servert Hansa pils der, og ikke Aass som de forrige drifterne hadde, og det er ikke en god start, spør du meg…

Kafeen og kiosken kommer til å være åpen fra 12-23 hver dag, og tilby blant annet ferske sandwicher, salater, smoothies, organiske produkter, kaffe og is.

Menyen til restauranten er ennå ikke lagt ut på nettsidene, men åpningstiden skal være 15-21, og via Facebook-siden deres lover de følgende meny den første uka: 

DAGENS KJØTT:
– Langstidsstekt tynnribbe m/ asiatisk-appelsin saus, agurk- og bønnespiresalat

DAGENS FISK:
– Blåskjell – Cider beurre blanc m. ramsløk, syltet ingefær og eple
– Kamskjell m/ fiskesaus og koriander
– Ferske reker m/ økologisk brød og røros-smør

DAGENS VEGAN/VEGETAR:
– Linser m/ røkte tomater, pepperrot og crème fraiche
– Aubergine m/ squash, sitronzest, pinekjerner og salat

Det kan virke som de har lagt seg på et litt annet nivå og stil enn den forrige kroa, sannsynligvis også prismessig…prisene står ikke på nettet, men det høres dyrt ut, spør du meg! 🙂

Søndag 2. juli lokker de med åpningskonsert med duoen Ole & Silje Huleboer (!). Utover måneden skal de tydeligvis ha en rekke DJ-kvelder, samt vin- og øl-smakingskurs.

Drifterne satser tydeligvis mest på de som kommer med Ruters båt til øya, og kanskje den litt yngre garde? På Facebook-siden skriver de at kommunen visstnok skal få ordnet opp på bryggeanlegget ved selve kroa og lage en helt ny gjestebrygge – men ikke før til neste år.

Det blir uansett spennende å se fortsettelsen!

 

%d bloggere liker dette: