Bohus-Malmön (Marinaen)

Vurdering (5 anker er best):
Posisjon: 58°21’0.0″N 11°20’36.2″E
Besøkt antall ganger: 1 Sist besøkt: Juni 2022. Webkamera  (Det første bildet viser deler av marinaens gjestehavn)
Fasiliteter: Strøm, vann, toalett, dusj, søppel, vaskemaskin (var ødelagt). Butikk og restaurant i umiddelbar nærhet. Badstu.
Havneavgift (for 29-foter): Betalte 200 svenske kroner inkludert strøm og vann. Betales med kort til havneverten som holder til i en båt innerst ved servicebygget. 
Fortøyning: Langsides og med baug inn og bøye akter.
Tilrettelagt for funksjonshemmede:: Delvis. Hvis du får longsideplass ved kaia/bølgebryteren så ja, men brygga er litt høy for mindre/lave båter. Det er vanlig rampe fra bryggene og til landsiden. Toalettanlegget ble ikke benyttet av meg, så usikker på om det er noen rampe der eller ytterligere tilrettelagt.

Jeg har jo vært på Malmön flere ganger, men har alltid lagt meg rett overfor fyret Snurran ved inngangen til den gamle fiskehamnen. Den gjestehavna er drevet av kommunen.

Denne gjestehavna er derimot privat, drevet av marinaen på Malmön, som også er Storebro-forhandler (og flere andre merker). Så her kan du beskue et stort antall Storebro i omtrent alle størrelser, årsmodeller og utførelser.

Restauranten var stengt da jeg var innom, men det er kort vei til øyas dagligvarebutikk. Veteranskipet MS Svea fra 1904 ligger også fortøyd i gjestehavna og farter rundt med turister og skalldyrsmeny om sommeren.

Også denne delen av øya er idyllisk, selv om jeg personlig kanskje foretrekker den enda roligere favorittplassen. Kortere vei til butikken dog. Ikke umulig at jeg tar et opphold her flere ganger.

Related Images: