Ny leserrekord!

Lørdag kveld passerte antall lesere/unike brukere på denne bloggen rekorden fra i fjor! To og en halv måned før året er omme har jeg altså passert hele fjorårstotalen, som også var ny rekord! Det må innrømmes at jeg synes det er gøy!

Jeg forstod tidlig i 2020 at det året kom til å bli helt annerledes enn årene før. Koronaen slo til, landet ble stengt ned og det samme gjaldt gjestehavner etter hvert som også båtfolket fikk beskjed om å innskrenke aktiviteten.

I 2020 satte jeg dermed det jeg trodde ville være en uslåelig rekord, og økte antall lesere med nesten 11.000 på årsbasis! Så jeg regnet med en nedtur i 2021. Men så fortsatte det med nedstengninger og smitteråd og det hele, så det endte med at jeg satte ny leserrekord også i 2021, opp med nesten 11.000 da også!

Lesertallene mine er ikke store tall – slik som influencere og rosabloggere, fotballfruer og gudenvethvadeheterallesammen – men til å være en sær liten båtblogg skrevet av en gammal gubbe, så var jeg jo nærmest sjokkskadd. I fjor rundet jeg derfor over 36.700 lesere totalt, med gjennomsnittlig 101 lesere hver eneste dag.

Som sagt, ikke veldig store, de allerede nevnte bloggkollegene kan vel slenge på en ekstra null eller to på mine tall, men jeg er uansett veldig, veldig fornøyd.

I år, med koronaen borte og samfunnet åpent igjen, så regnet jeg med at koronaeffekten var borte og at ting ville normalisere seg igjen – fra 2019 og til i fjor har jeg jo nesten doblet antall lesere – en økning på 99,76 prosent!

Så jeg hadde ikke i min villeste fantasier forestilt meg at jeg kom til å sette en ny rekord, men det har jeg altså gjort! Jeg satte ny rekord for én måned i juli – med godt over 9.000 lesere – og gjennomsnittstallet per dag har økt til 128 lesere. Jeg har også satt nye rekorder når det gjelder antall lesere både i august og september, og kommer garantert å gjøre det også denne måneden.

Vanligvis er det et fall i antall lesere når vi kommer til senhøsten og om vinteren før det deretter tar seg opp igjen, men denne høsten har jeg satt ny rekord også i høstmånedene. Og lørdag kveld passerte jeg altså totalantallet fra i fjor og satte ny rekord. I skrivende stund har jeg hatt 36.756 lesere/unike brukere innom hittil i år, mens totalen i fjor var 36.752.

Hvis det fortsetter omtrent på samme nivå resten av året, så kommer jeg glatt til å passere 40.000 lesere i år – og det synes jeg er utrolig! Og absolutt ikke forventet!

Det er viktig å påpeke at disse tallene er unike brukere som besøker bloggen, ikke hits – som registrerer antall ganger en som kommer innom disse sidene trykker på linker til innlegg og sider som finnes her. Tar vi med hits snakker vi om flere millioner, men det er mange år siden man sluttet å måle populariteten til nettsider kun basert på hits.

Jeg er jo på størrelse med en middels norsk lokalavis, for å si det slik! Og det for en fyr som skriver nerdeblogg om båtturer, båtutstyr, oppussing og opplevelser! Jeg tjener heller ingenting på denne bloggen ettersom jeg har valgt å ha den reklamefri. Mer om hvorfor kan dere lese her.

Jeg får bare si tusen takk til dere som leser bloggen! Dette gir selvsagt en vitamininnsprøytning når det gjelder å skrive innlegg videre. Jeg har 10-års-jubileum både som båteier og båtblogger neste høst, så da skal jeg nok kunne klare å fore dere med mye annen statistikk!