Båly gjestehavn (Spangereid)

Besøkt antall ganger: 2 Sist besøkt: 23.8.2018
Fasiliteter: Servicebygg med dusj og toaletter. Strøm og vann. Søppel. WiFi. Kiosk, drivstoff, restauranter, fiskeutstyrsbutikk. Kiwi-butikk i gangavstand. 
Havneavgift (for 24-foter): Vet ikke. Jeg lå bare noen få timer henholdsvis den 21. på vei til Farsund og deretter den 23. på vei tilbake fra Farsund. Måtte henvende meg i kiosken for betaling av havneavgift, men fikk da opplyst at det var gratis å ligge der på dagtid. Vet ikke om det er slik i toppsesongen også.
Fortøyning: Langsides kaikant ved flytebrygga som ligger opp til selve moloen, og i bås ved et par andre brygger der det er merket om de er ledige eller ikke.
Tilrettelagt for funksjonshemmede: Helt greit. Vanlig landgang opp fra flytebrygga der jeg la meg langsides. Handicaptoalett i servicebygget som ligger bak kiosken.

Ytterst på flytebrygga…

Som sagt oppholdt jeg meg bare noen få timer av gangen da jeg besøkte Båly. Første gangen på vei sørover. Da ble jeg hentet med bil av venner og kjørt på en liten sightseeing som inkluderte vafler og besøk på Lindesnes fyr.

Etter returen fortsatte jeg gjennom Spangereidkanalen og endte opp i Farsund senere på kvelden. På returen tre dager senere tok jeg også bare en pust i bakken, strakk meg litt i køya og handlet litt i kiosken før jeg fortsatte videre til Mandal.

I Spangereidkanalen august 2018

Gjestehavna ligger ved innseilingen til Spangereidkanalen, som ble åpnet av dronning Sonja så sent som 5. juli 2007. Innseilingen fra kanalen og ut i Lenefjorden er helt fantastisk!

Restauranten Under

Fra gjestehavna er det også gangavstand til den nå snart verdensberømte restauranten Under.

En betongkoloss som er senket ned i sjøen med et gigantisk vindu slik at middagsgjestene kan sitte ved bordene og se ut på livet i havet på rundt fem meters dybde.

Den åpner i mars 2019 og har allerede et halvt års lang venteliste!