Da var ferieplanen min godkjent!

Jeg har tidligere skrevet et par innlegg om mine planer – og håp – for årets båtferie. For at den skal kunne gjennomføres slik jeg har tenkt meg var jeg avhengig av å få tommelen opp fra jobben. Og det kan jeg nå avsløre at jeg har fått! Så, Geiranger, here I come!

Jeg ynder å si at jeg – nå med 20 år bak meg i jobben – aldri har trivdes så godt i NTB som jeg gjorde i fjor. Koronasommeren 2020 ble for meg årets båtsommer så langt – med totalt 13 uker til sjøs mellom 25. mai og 16. september.

Det ble to lange turer til Sørlandet, hvor jeg før fellesferien snudde i Farsund og etter fellesferien snudde i Flekkefjord. Begge deler noe motstrebende, må jeg innrømme… For det er jo slik at jeg aldri egentlig har lyst til å snu og dra tilbake når jeg setter fart med båten og tøffer rundt.

Jeg trives nemlig så godt om bord at jeg egentlig kunne ha tenkt meg å bare tøffe rundt som “båtfant” for resten av livet!

Fra Blindleia – noe av det beste Sørlandet har å by på!

Jeg har da også sagt til ungene at den dagen jeg blir pensjonist kaster jeg loss. Og vil de treffe meg da, så må de rett og slett komme og besøke meg i en eller annen havn…

Vel, i fjor var det mer eller mindre tilfeldigheter som gjorde at jeg begynte med å ha gjemmekontor i båten (ja, blant båtfolk kalles det gjemmekontor, ikke hjemmekontor! 🙂 ), men det endte opp med at jeg vel jobbet ganske nøyaktig seks uker av de 13 ukene i båt. Resten var fridager, avspasering og ferie.

Men ingen av de to turene var egentlig planlagt å vare så lenge som de til slutt gjorde.

Men i år har jeg altså lagt en annen, overordnet plan, og for at den skulle kunne utføres, så var jeg altså avhengig av at jobben sa ja til at jeg kunne utføre vaktene mine fra båten i den første perioden. Det vil i år bety fra 18. mai til og med 2. juli. Det fikk jeg bekreftet i går at de gjør! Dermed er det grønt lys for planen min!

Hidra i fjor – skal tilbake dit i år, men så skal jeg videre! 
Gjemmekontor i båten ble en slager i 2020

Det betyr igjen at når jeg drar av gårde i båten tirsdag 18. mai, så er jeg ikke tilbake i hjemmehavna før søndag 26. september! Det blir litt av en båttur!

Riktignok “jukser” jeg litt og kommer tilbake for å jobbe fysisk i arbeidslokalene et par uker i fellesferien i juli, før jeg og ungene den siste uka i juli tar den faste uka på fjellet. Deretter tar jeg del to av båtturen fra mandag 3. august og til søndag 26. september – men da som ren ferie.

Planen er da å ikke snu i slutten av juni for å komme tilbake, men la båten ligge et sted på Vestlandet/Møre og Romsdal, og deretter dra tilbake for å fortsette (re)turen.

Så nå er det bare å begynne å glede seg! Dette blir litt av en tur!

Detaljene har jeg skrevet mer om i dette innlegget, og oppsummeringen av fjorårets tur kan du lese her. 

Nå skal det for så vidt understrekes at jobben har godkjent del én av planen min, altså at jeg kan jobbe fra båten i perioden 18.5-02.07, mens selve ferieukene mine ikke er godkjent ennå, men siden 90 prosent av min ferie er utenom fellesferien, så skal det mye til for at ikke den får tommelen opp når de er ferdig med å gjennomgå ønskene!

Flekkefjord i fjor. Jeg tar nok en liten omvei innom der i år også, enten på vei nordover eller på vei sørover…