Langesund gjestehavn (Dampskipsbrygga)

Posisjon: 59°0’4.7″N 9°45’1.2″E
Besøkt antall ganger: 2 Sist besøkt: August 2023  Hjemmeside
Fasiliteter: Strøm, vann, toalett, dusj, vaskemaskiner og tørketromler, søppel. Butikker, kafeer og restauranter i umiddelbar nærhet. Drivstoff litt lenger nord i sundet.
Fortøyning: Langsides
Havneavgift (for 29-foter): 50 NOK kortautomat/Go Marina-appen. OBS: Koronapris med stengt serviceanlegg. Vanlig pris er 250,-
Tilrettelagt for funksjonshemmede: Delvis. Ved Dampskipsbrygga er det kun longsideplasser og vanlig rampe opp til land. Siden serviceanlegget (som ligger lenger inn ved Kongshavn der det også er noen få plasser), var stengt så vet jeg ikke om det var noen handicapdo der.
 
Det er ikke overvettes mange gjesteplasser i Langesund, men ligger du på innsiden på de to flytebryggene ved Dampskipskaia, så ligger du vel relativt greit. Endel trafikk i sundet dog, ikke minst fra Fjord Lines danskeferge som legger til rett nord for gjestehavna. 
 
Lenger inn, ved Kongshavn, er det også noen få gjesteplasser (baug-anker eller langsides) og på andre siden av sundet, på selve Langøya, er det også flytebrygger, noen av dem tror jeg er båser. Usikker på fasilitetene der, men skal du til fastlandet må du ha jolle.
 
Vi var i Langesund fra mandag kveld til tirsdag ettermiddag, og mandag var det i alle fall dørgende stille… Berømte Wrightegaarden var stengt. Selve Langesund var forsåvidt ganske koselig med sine sørlandske trehus. Kebaben på gatekjøkkenet like ved gjestebrygga var helt OK.
 
Helt greit sted, men ikke noe mer. Tar seg vel bedre ut når det er pent vær og toppsesong…
 
OPPDATERING 2023: Var en kort tur innom i august, bare en liten stopp. Ikke mye som hadde forandret seg, men nå var serviceanlegget åpent.
 

Related Images: