Horten gjestehavn

Vurdering (5 anker er best):
Posisjon: 59°24’47.7″N 10°29’21.9″E
Antall besøk: 3 Sist besøkt:  26. mai 2020  Webkamera: 1  Hjemmeside
Fasiliteter: Toalett, dusj, strøm og vann. Kafeer og butikker i umiddelbar nærhet.
Havneavgift (for 29-foter): 215 NOK døgn. Automat. Dockspot.
Fortøyning: Langsides og i bås.
Tilrettelagt for funksjonshemmede: Tja. Standard opplegg med flytebrygge og landgang som man kan skyve opp en rullestol. Ved flo kan det bli bratt.

Overnattet her på vei hjem fra Sverigetur. I midten av august og i midten av uka var det nok av plass. Strømmen på stolpen hos meg virket imidlertid ikke, så jeg ringte havnevakta på mobil, og han kunne tydeligvis sjekke på nettet at det skulle være strøm der. Så da ba han meg om å skru opp den lille døra på selve stolpen, og ganske riktig, sikringen på akkurat den ene kursen jeg hadde koblet meg til var gått! Så da var da bare å dytte den opp igjen, og voila! Strømmen kom!

Valgte å legge meg inntil en fast bryggekant slik at jeg kunne ligge longside ettersom de andre plassene alle var båsplasser, så da ble det litt klatring, men ikke verre enn at jeg kunne leve med det. Lå like ved Peppes, det gikk greit en litt grå hverdag i august, men sannsynligvis ganske bråkete en lørdagskveld i juli med full sol…

Ellers ligger gjestehavna omtrent midt i sentrum, så det er kort vei til det meste.

Har ligget er et par ganger til og strømsystemet er litt spesielt. Når du legger deg til i bås eller langs kaikant, må du legge merke til nummeret på strømstolpen. Når du betaler for strøm må du nemlig taste inn hvor du ligger og deretter velge hvilken kontakt du skal benytte.

Denne havna er egentlig ikke noen stor favoritt hos meg, jeg foretrekker å ligge ved Sykehusbrygga (selv om det ikke er strøm der), da er det kort vei til den kanskje mer interessante delen av byen for en som er turist…

Synes blant annet at det er langt til nærmeste dagligvarebutikk her fra gjestehavna. Det er riktignok et lite kjøpesenter rett overfor gjestehavna, men det er et kjøpesenter uten en dagligvarebutikk! Trodde ikke det fantes et senter uten det! Nærmeste blir da enten Rema i Lystlunden eller Prix og Spar opp i gatene bak kjøpesenteret. Ankommer du på en søndag ligger det en søndagsåpen Rema-butikk i kjøpesenteret Linden Park – et godt stykke å gå.

Bergtatt fortøyd i Horten på mitt andre besøk, etter en ikke helt elegant tillegging…

Related Images: