Geiranger (Møre og Romsdal)

Vurdering (5 anker er best): 
Posisjon: 62°6’5.3″N 7°11’60.0″E
Besøkt antall ganger: 1 Sist besøkt: 27-27.08.2021  Webkamera: 1 (sveiper innom gjestehavna til venstre på slutten) Nettside
Fasiliteter: Vann, strøm, gratis WiFi. Kafeer, restauranter og butikker i umiddelbar nærhet. 
Havneavgift (for 29-foter): 170 NOK inkl. strøm. Betales med Go Marina-appen eller automat på brygga. Har også timesleie
Fortøyning: For det meste langsides eller baug inn og anker. Noen få båsplasser. 
Tilrettelagt for funksjonshemmede: Nei, ikke spesielt, men helt greit for en protesebruker. Vanlige utriggere og vanlig rampe opp til land. Handicaptoalett på land.

Mange, særlige lokale båtkollegaer, advarte meg mot å dra helt inn til Geiranger. Tok for lang tid og var en kjedelig reise, mente de. De mente jeg heller burde satse på Hjørundfjorden, der var det mer å oppleve og se.

Bergtatt i gjestehavna

Vel, jeg er glad jeg valgte å dra inn uansett når jeg først var på disse kantene! Og jeg dro jo inn Hjørundfjorden også…

Den første delen fra Ålesund og innover til du har passert Stranda (ja, der grandisen lages), var nok ingen høydare, men når jeg tok til babord etter Stranda og dro inn Synnylvsfjorden begynte det å bli bedre!

Og selve sjarmøretappen (en times tid i min kosefart på 8 knop) inn selve Geirangerfjorden var absolutt verdt turen!

Fra Ålesund og helt inn tok det dog seks timer og 45 minutter med en gjennomsnittsfart på 8,7 knop, men jeg kan trekke fra nesten 45 minutter fra den tiden på grunn av at jeg måtte ha to forsøk på å tanke før jeg i det hele tatt begynte på selve reisen innover fjordene! Første plass var nemlig stengt, så jeg måtte finne et alternativ.

Så jeg vil vel anslå at det tok meg rundt fire timer totalt fra ytterst til innerst.

Jeg var jo også såpass heldig at jeg dro inn dit både sent i august og i et pandemiår, så jeg så kun tre cruiseskip ettersom de første anøpene så vidt hadde begynt en ukes tid før jeg kom. De tre skipene jeg så var i tillegg på vei ut av fjorden, så de to nettene jeg tilbragte i Geiranger var totalt uten noen cruiseskip i havna, og ganske så rolig.

Gjestehavna

Selve gjestehavna er ganske liten, men siden du får et gløtt av den på webkamera, så får du en grei pekepinn på om det er plass der, så sendt i august var det ikke noe problem. På land er det toalett og dusj i samme bygget som har butikken, og i tillegg er det et offentlig toalett rett fram, der du må betale med kort og gå inn via telleapparater!

Ellers er det lite som skjer i Geiranger sent på sommeren. Går du til venstre når du kommer på land fra gjestehavna kommer du i en liten turistfelle av en slags handlegate med souvenirsjapper og utesteder linet opp på vei til selve cruisekaia. Og det er egentlig det…

Går du til høyre og mot campingplassen og deretter forbi campingen, så kommer du til en gangvei som tar deg opp trappene langs Storfossen og kan etter hvert nyte et klassisk utsiktsbilde ned mot havna. Jeg snudde ved Union hotell, gikk nedover veien til kirka, og deretter ned en sti som gikk fra kirka og ned til Geiranger igjen. Fin rundtur, men du kan også gå lenger opp.

Og det var egentlig det hele! Er nok mer liv om sommeren, men jeg foretrekker det litt rolig. Og turen inn og ut av fjorden synes jeg var fantastisk fin, så jeg er glad jeg gjorde det.

Geirangerfjorden,

Related Images: