Grönemad (Sverige)

Vurdering (5 anker er best): 
Posisjon: 58°41’59.5″N 11°13’2.6″E
Besøkt antall ganger: Sist besøkt: Juni/juli 2022. Webkamera_ Nei. Hjemmeside.
Fasiliteter: Strøm, vann, søppel, toalett.
Havneavgift (for 29-foter): SEK 200 kroner inkludert strøm og vann. Betaling skjer via terminaler som havnevaktene har med seg. De kommer etter klokka 18.
Fortøyning: Langsides på utsiden av de to nordvestlige flytebryggene/bølgedemperne samt ved den sørøstlige flytebryggen. Kanskje også på utsiden av den nordligste?
Tilrettelagt for funksjonshemmede:: Greit å komme seg fra båten når man ligger langsides, sjekket ikke toalettet.

Grönemad ligger i Munksund som du gjerne drar gjennom hvis du tar indre lei fra Grebebstad og skal over Gula Humpen.

Gjesteplassene er på utsiden av flytebryggene til båtforeningen (båsplassene på innsiden er priavte), og man ligger utsatt til for vind fra “feil” retning og for passerende båttrafikk, men ingen av disse faktorene var til stede da jeg la meg her på siste stopp før Strömstad. Både på Tanumstrand og i Grebbestad var det fullt, men her var det plass.

Du kommer til et veldig enkelt sted uten noen fasiliteter. Nærmeste toalett er et kommunalt som ligger rundt 200 meter sør for havna. Søppel kan tømmes, men da må du kontakte havnevaktene som låser opp for deg. 

Det er sparsomt med strømuttak, kun en stolpe på den bryggen jeg lå på, som kun hadde to uttak. Men med å skjøte på landstrømskablene fikk jeg okkupert den ene ledige. Det er også begrenset med vannuttak.

Nærmeste sted som har butikker og slikt er Grebbestad, noe som betyr en rundt 2 kilometer lang spasertur.

Jeg var dessverre i dårlig form med betennelse i et ben da jeg var her, så jeg gikk aldri på land for å se meg rundt. Jeg får ta det på neste stopp neste gang! Så ut til å være en badebrygge litt sør for havna, det var i alle fall end el barn og unge der som badet.

Med andre ord er dette ikke en havn med de største fasilitetene eller den beste beliggenheten, men helt greit for en liten pust i bakken og som en reserveløsning hvis det er fullt alle andre steder og man ikke er lysten på å krysse Gula Humpen.

Dessuten var havnevaktene veldig hyggelige!

Selve Grönemad har en lang historie både som fiskehavn, stenbrudd og med en konserveringsfabrikk opp gjennom årene.

Solnedgang fra båten i Grönemad

 

Related Images: