Hamburgsund (Sverige)

Vurdering (5 anker er best):
Posisjon: 58°33’4.3″N 11°16’14.1″E
Besøkt antall ganger: 1 Sist besøkt: 12-13.10. 2016 Webkamera: Nei (ikke noen som viser gjestebrygga) Hjemmeside
Fasiliteter: Strøm, vann, toalett, dusj, vaskerom, søppel, drivstoffbrygge. Butikker, restauranter, minibank i umiddelbar nærhet.
Havneavgift (for 24-foter): Vet ikke. Kom dit utenfor sesongen og automaten var stengt.
Fortøyning: Langsides.
Tilrettelagt for funksjonshemmede: Ja. Ved flytebryggen på landsiden er det vanlig rampe opp fra brygga til land. Også handicaptoalett i servicebygget. Bryggen på Hamburgö er ikke handicapvennlig.

img_1306-1.jpgGjestehavna i Hamburgsund er, såvidt jeg vet, kommunal. Den er faktisk delt i to, en del ligger på landsiden og den andre over sundet på selve Hamburgö. Jeg besøkte den første. Såvidt jeg kan forstå og se er brygga på den andre siden av sundet en eldre og høy brygge som nok egner seg best til litt større båter enn min

Jeg kan dessverre ikke si så mye om denne gjestehavna, bortsett fra at den virker å ha det som en gjestehavn skal ha! Jeg kom nemlig hit i høstferien, og da var serviceanlegget og betalingsautomaten stengt. Jeg fikk kilt meg inn på en ledig plass på gjestebrygga, som var fylt opp med det som så ut til å være båter i vinteropplag, akkurat som i Strömstad. Men det var både vann og strøm på brygga, så da klager ikke jeg!

Innseilingen til gjestehavna når du kommer fra nord er ganske så idyllisk, og den delen jeg besøkte ligger på babord side like etter at du har passert den gule kabelferga. Det er som sagt strøm (trepolet) og vann på brygga, og går du til høyre når du kommer i land ligger det et servicebygg der med dusj og toaletter samt betalingsautomat. Litt lenger inn så det ut til å være søppelcontainere.

Går du til venstre kommer du straks til den lokale ICA-butikken som i tillegg til å være en dagligvarebutikk også har et stort hjørne med båtutstyr- og tilbehør. Det er også en minibank der og flere serveringssteder (som var stengt når jeg ankom). Så det meste er i umiddelbar nærhet.

Selve bebyggelsen ved gjestehavna er ganske så moderne. Ut fra det jeg så tror jeg det er nyere eldreboliger, for her var det mange rullatorer å se! De koselige trebygningene langs sundet ligger lenger nordover, det var ikke så mange av dem å se i gjestehavnsområdet.

Det blir garantert et besøk til her når gradestokken begynner å krype oppover igjen…