Høsten er kommet

Et nytt lite innlegg her fra bryggekanten siden jeg trenger helga til å skrive ferdig neste turrapport.

Det er ingen tvil om at det nå begynner å gå mot høst. Ikke bare på grunn av været, men også fordi jeg ser flere og flere tomme båser i ei båthavn som vanligvis er ganske så full.

Natt til lørdag overnattet jeg i båten for første gang på en god stund, og fant ut at sommersoveposen ikke lenger holdt, så for første gang siden mars/april måtte jeg finne fram varmeovnen og sette den på.

I dag, etter frokost og kaffe, har jeg i tillegg omtrent ikke hørt noe annet enn lyden av lastebiler og lastebilkraner. Jeg har ikke fulgt nøye med, men jeg tror at minst tre båter er løftet opp fra sjøen og opp på lastebilen for å bli hagebåt fram til april.

Den siste var faktisk en snekke som jeg synes lignet veldig på en Nidelv 24.

Bergtatt blir ikke hagebåt denne vinteren heller. Som vanlig vil den ligge på plassen sin i vinter, for å benyttes når det er mulig. I havna er det boblehavn, og jeg håper på en mild vinter uten mye is, slik at jeg kan få brukt den flittig også denne vinteren.

Høsten og vinteren er flotte årstider å bruke båten i. Stemningen på sjøen, lyset og luften er fantastisk, og du er omtrent alene utpå.

Spesielt synes jeg det er når det snør når du er utpå. Det er en helt spesiell og magisk opplevelse. For meg er ikke vinteren kommet skikkelig i gang før det har snødd mens jeg har tøffet rundt i blikkstille sjø i desember…

Kaldt? Nei, det er ikke kaldt! Jeg har varmeapparat om bord og bruker i tillegg en varm, foret flytdrakt når jeg er utpå.

Den begynte jeg å bruke først etter at jeg ble amputert – fikk en av havnesjefen som han hadde liggende – men nå har jeg klart å få en skikkelig flenge i foret og må nok kjøpe en ny i høst.

Enda er det nok et par måneder igjen før jeg behøver å finne fram resten av vinterutstyret til båten, som kost til å måke snø med og varmekolber til å sette på toalettet og i motorrommet. Det er først når det begynner å bli regelmessige minusgrader at dette utstyret må fram.

Jeg er for tiden sykmeldt på grunn av sår på amputasjonssåret, og skal helst ikke bruke protesen i det hele tatt.

Da er båten et fint sted å oppholde seg. I kabinen er det ikke mulig for meg å stå oppreist, så da kan jeg sitte ( og ta av protesen) mens jeg rydder og ordner i båten. Og skriver blogginnlegg!

%d bloggere liker dette: