Torsøyene (Flekkefjord)

Posisjon: 58°15’53.1″N 6°39’32.2″E
Besøkt antall ganger: 1 Sist besøkt: 14.08.2020  Webkamera: Nei  
Fasiliteter: Servicebygg med toalett. Grillplass. Sittebenker. Søppelkasser.
Fortøyning: Langsides eller med baug mot brygge og anker akter.
Tilrettelagt for funksjonshemmede:  Handicaptoalett.
Torsøyene er visstnok et veldig populært sted å tilbringe late sommerdager og fine helger på for de som bor i området. Og det kan jeg forstå. Stedet er veldig fint tilrettelagt for båtfolket med flere trebrygger man kan legge til, mange sittebenker, en liten kulp for de yngste det man kan bedrive krabbefiske, toaletter og en grillplass med tak over sitteplassene.
 
Torsøyene består av to øyer, men det er en gangbro man kan gå over mellom de to øyene. Jeg var ikke på Lille Torsøy, så jeg vet ikke om det var noen fasiliteter der, men på hovedøya der jeg lå var det i alle fall toaletter og grillplass. Det var i alle fall sittebenker også på bryggene på den andre siden av broa.
 
Et fint og idyllisk sted, bortsett fra én ting som ødela noe av idyllen. Og det var to svære borerigger som var ankret opp i nærheten i opplag. I tillegg til å ødelegge utsikten pågikk det også arbeide om bord på de to riggene, så en viss bakgrunnsstøy var ikke til å unngå. Og kommunen drar vel inn noen kroner på å leie ut plassen…
 
Men når de til slutt forhåpentligvis forsvinner, så er dette absolutt et idyllisk og koselig sted med masse grønne plener å slå seg ned på.
Det tredje ankeret gis under tvil og under den forutsetning at oljeriggene etter hvert forsvinner…
 
Jeg la meg på Pollen-siden der det er én lang trebrygge, på den andre siden er det flere langs den lille bukta. 
 

Related Images: