Sælør

Vurdering (5 anker er best)
Posisjon: 58° 0.457′ N 6° 59.977′ E
Antall besøk: 1 Sist besøkt: September 2023
Fasiliteter: Ingen, så vidt jeg kunne se. Grillmuligheter. Benker.
Havneavgift: Nei.
Fortøyning: Langsides, baug og anker. 
Tilrettelagt for funksjonshemmede: Nei. 

Kjært barn har mange navn… Sælør ligger vest for Korshamn i Lyngdal kommune, og går også under navnene Seli, Sælø, Sæløy og Sæløer!

Stedet er en gammel fiskehavn, og så vidt jeg ikke vet er det ikke lenger noen fastboende der.

Det er enkelt og ukomplisert, ingen fasiliteter og dermed å regne som en uthavn, eller nærmere bestemt en litt tilrettelagt uthavn.

Innerst i havnebassenget er det en brygge der man legger til med baug inn og anker ut, eller feste i bøyer. Det er også en brygge på sørsiden(til babord), de rman kan legge til med mindre båter.

I tillegg er det en kommunal betongbrygge på sørsiden når man kommer inn (til din babord side), der man også kan legge til.

– Det har ikke gått rutebåt hit på i alle fall ti år, sa en beboer til meg da jeg la til der.

Stedet er ganske så idyllisk og har en lang og rik historie med besøk av mange kongelige. I september var jeg også alene der.

Det er et utsiktspunkt ved losutkikken på nordsiden, men jeg måtte gi opp å komme dit etter å ha kommet meg opp den bratte trappa. Med krykke og alene ble jeg usikker om jeg vil komme meg både opp og ned igjen den bratte bakken som avløste trappa, så jeg valgte å gå ned igjen.

Et idyllisk sted som nå kun huser sommergjester, og et sted jeg gjerne kommer tilbake til neste gang jeg er i dette området.

Related Images: