Nørvevika (Ålesunds Seilforening)

Vurdering (5 anker er best): 
Posisjon: 62°28’7.9″N 6°12’21.7″E
Besøkt antall ganger: 1 Sist besøkt: Juli/august 2021 Webkamera: Nei. Hjemmeside
Fasiliteter: Servicebygg med dusj, toaletter og vaskemaskin. Strøm og vann. Søppel.  En Kiwi-butikk ca.15 minutters spasertur fra havneområdet med buss til sentrum like ved. Drivstoff.
Havneavgift (for 29-foter):  Vet ikke.
Fortøyning: Båser 
Tilrettelagt for funksjonshemmede:  Ikke spesielt, men har handicaptoalett – som også brukes som vaskerom.

Ålesunds Seilforening har to havner, på Gåsholmen og i Nørvevika. På førstnevnte er det egen gjestebrygge, mens i Nørvevika kan man benytte ledige båsplasser etter forhåndsavtale.

Jeg brukte sistnevnte, men ikke som en vanlig gjestehavn, men for å legge igjen båten i drøye to uker mens jeg tok en pause på det totalt nesten fem måneder lange toktet jeg gjennomførte sommeren 2021.

Jeg betalte derfor for å ligge der i lengre tid, og fikk dermed en spesialpris jeg var veldig fornøyd med.

Havna ligger ikke veldig sentralt til, men er både lun og trygg og samtlige utriggere har et slags skilderhus med kodelås/brikke for å åpne, så båten lå veldig trygt der.

Opplysningene om fasilitetene på stedet må nok oppdateres, for mens jeg lå der var det det gamle klubbhuset som ble benyttet, men det var et stort og nytt under bygging, og jeg ser på hjemmesiden til seilforeningen at det ble innviet i oktober 2021, noen måneder etter at jeg var der.

Det er en rundt 15 minutters spasertur til nærmeste butikk, ved å gå bak det nye klubbhuset og følge gangveien og en bro over motorveien og deretter ta til høyre. ikke så langt fra butikken ligger et busstopp som i løpet av få minutter tar deg til sentrum av byen, ikke så langt fra Brosundet.

Det er også mulig å fylle diesel fra en liten flytebrygge på fastlandet. Den tilhører en bensinstasjon som ligger der og de få dagene jeg var om bord mens båten lå der, registrerte jeg en jevn trafikk av båter dit. Prisen er jeg imidlertid noe usikker på, siden jeg fikk inntrykk av at det ikke var avgiftsfri diesel der.

Nytt klubbhus på gang…

Related Images: