Gjenoppdagelse av nærområdet

Med jobbing på litt ukurante tider av døgnet og ikke minst jobbvakter der jeg fysisk har møtt opp jobben og ikke hatt hverken hjemmekontor eller gjemmekontor, så har jeg ikke fått tid til så mange lange turer den siste tiden. Men noen fine turer i nærområdet har det jo blitt.

Når man jobber natt og deretter sover til langt utpå ettermiddagen så er det ikke så mange lange turer man rekker før det er på tide å dra på jobb, men det har blitt noen turer denne uka likevel.

Lørdag slappet jeg dog av litt, men både tirsdag, onsdag, torsdag og fredag ble det turer utpå. Været søndag innbød ikke til noen tur, for å si det slik.

Jeg har på en måte gjenoppdaget den indre delen av Oslofjorden disse dagene, og tøffet rundt i kjente områder mellom Osloøyene og øyene i Bærumskjærgården – steder jeg jo ikke har vært innom siden mai, da jeg dro ut på min fem og en halv uke lange eskapade…

Jeg har som sagt tøffet et par ganger rundt i Osloområdet, mellom Skjælholmene og Husebergøya, forbi Langøyene og Gressholmen og inn mellom Bleikøya og Sjursøya. Jeg har vært innom Sørenga og Bjørvika og tittet på jobben fra sjøsiden, samt kjørt på innsiden av isfjellskulpturen også med nybåten. Ikke at det er noen spesielt, men jeg har faktisk ikke rundet den skulpturen med Bergtatt II ennå – så det var på tide å få gjort det!

Jeg har også tuslet mellom Lindøya og Heggholmen og Nakholmen. Sistnevnte samt Bleikøya er de eneste av Osloøyene som jeg ikke har vært på land ennå. Må få tatt meg en liten tur og tittet meg litt rundt der, men kanskje greit å gjøre det litt utenom sommer og fellesferie, slik at jeg ikke sjenerer de som har hytte der.

Jeg har også vært innom Bergtatt IIs gamle tomter fra i fjor, altså Bærumsskjærgården – jeg måtte jo leie sommerplass på Lakseberget i fjor. Var ikke innom der, men var innom Kalvøya/Høvikodden, Borøya og både lille og store Ostsund. 

Var innom Bærums- og Askerskjærgården to dager på rad, og ved begge anledninger dro jeg på innsiden av Vassholmene. Den ene gangen på vei til Snarøysundet, den andre gangen kom jeg fra Bjørnen. La merke til at det var noen folk som drev med snekring og oppussing av en bygning på Indre Vassholmen. For noen år siden, da jeg hadde besøk i båten av en Instragram- og Facebookvenn, Sandra (som dessverre døde av kreft et års tid etter at hun var med på båttur), og da nevnte hun at det hadde vært kiosk og drivstoffsalg der i “gamle dager”. 

Tror vel ikke akkurat at det er det som er planen å starte opp med nå, men jeg la merke til at de drev og jobbet der ettersom den bygningen har stått urørt og tom de årene jeg har hatt båt og tøffet rundt i området. Indre Vassholmen er jo privat, så jeg har aldri vært i land der. Ytre Vassholmen derimot, har jeg vært i land på et par ganger. Der holder Bærum seilforening til, og det finnes en Kystled-hytte som man kan leie gjennom Oslofjordens Friluftsråd.

En dag tøffet jeg også rett mot Slemmestad for å se hvor det var mulig å legge meg der, men feiget litt ut, slik at jeg aldri la meg noe sted, bare lå litt på utsiden og kikket inn – bokstavelig talt – ettersom jeg trakk fram kikkerten istedenfor å dra helt inn. Nok en dag i ubesluttsomhetens tegn…

Det irriterer meg litt at jeg skal være så ubesluttsom så mange ganger – det er en uvane som jeg må legge meg av med!

Årsaken til at jeg dro til Slemmestad var jo at jeg hadde tenkt å legge til der, ta meg en tur på land, kanskje spise lunsj hvis det var noen kafe der eller noe slikt. Jeg hadde jo sjekket båthavna der i Havneguiden og på båthavnas egen nettside, så det er gjesteplasser der – på utsiden av bølgebryterne og i ledige båser. Men når jeg først kom dit ombestemte jeg meg altså.

Årsaken til at jeg ville sjekke ut forholdene der, er at jeg skal på en festival der til vinteren (siste helg i november). Siden jeg bruker båten hele året, så leker jeg jo selvsagt med tanken på å dra dit med egen båt. Festivalen finner sted i Sekkefabrikken, som jo ligger like ved havna. Dog er det avhengig av at det nok en gang blir en mild vinter, jeg vet jo at det fryser fort til med is på vestsiden av fjorden, men Slemmestad ligger jo veldig åpent til, så om det fryser raskt til i havna der, vet jeg ikke.

Men jeg får vel flere sjanser…

Slemmestad – så langt, ikke lenger…

Jeg tok også en tur inn til Nesset innerst i Bunnefjorden en ettermiddag. Det var også første gang med nybåten. Jeg lurte jo litt på om jeg skulle finne et sted å legge til slik at jeg bare kunne stikke opp på kiosken der og kjøpe meg en softis, men jeg ombestemte meg når jeg kom dit. Kunne ikke se noen slags form for gjestebrygge, så jeg tok bare og snudde og dro ut igjen. Men en fin tur ble det uansett. Er et lite friområde like ved, tror det heter Strandenga, med badeplasser og badebrygger og strandområder. Ser veldig koselig ut, og det var endel folk der.

Nesset innerst i Bunnefjorden

Siste tur i uka som gikk ble til Oppegård båtforening der jeg fylte opp dieseltanken før jeg tok en ny liten rundtur blant Osloøyene før jeg skulle på nattevakt. Sist gang jeg fylte der – det var vel tidlig i mai, var prisen nede i 9.09, men nå hadde den gått opp til 9,49. Fortsatt ganske så rimelig, og så lenge det er under 10 kroner er jeg kjempefornøyd. De siste årene har jo prisen stort sett ligget over 10 kroner, gjerne opp mot 12 kroner, og enkelte steder innerst i fjorden har priset seg fullstendig ut, så jeg drar ikke der lenger.

Pent vær da jeg tanket i Oppegård fredag

Både Lindøya og Kongen ligger i det øverste prissjiktet, og også Kavringen på Nesodden er dyrere enn de fleste andre. Jeg ser ingen grunn til å fylle på steder som ligger flere kroner over det som er gjennomsnittet, så de to førstnevnte stedene har jeg ikke fylt diesel hos på flere år. Selv om spesielt Lindøya ligger praktisk til.

Mine favorittsteder her i indre Oslofjord har etter hvert blitt nettopp Oppegård båtforening samt på Oksenøya og hos Ullern båtforening. Også Drøbak båtforening og Son er rimelige. Sætre tror jeg også ligger ganske bra til prismessig, men der har jeg ikke fylt etter at de fikk nye eiere og 24-timers-pumpe.

Vel, det var det jeg gjorde i forrige uke! Denne uka blir det ingen båtturer, hvorfor skal jeg komme tilbake til i et innlegg om noen dager!

 

Legg gjerne inn en kommentar!

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d bloggere liker dette: