Østre Bolærne gjestehavn

Vurdering:
Posisjon: 59°12’1.9″N 10°34’6.3″E
Antall besøk: 3 Sist besøkt: Mai 2019 Webkamera: 1 2   Hjemmeside
Fasiliteter:  Strøm, vann, toaletter, dusj, internett. Kafe/restaurant.
Havneavgift (for 24-foter): NOK 220. Vipps, i kiosken eller til havnevakt.
Fortøyning: Langsides, baug/anker
Tilrettelagt for funksjonshemmede: Ja. Man legger hovedsakelig til longside på bryggene. Det er egen rullestolrampe ned til sjøen for å bade, og rampe til toalettene og dusjanlegget. Men noe tungvint å komme seg rundt på øya ellers. Grei adgang til et av utsiktspunktene dog, for den med sterke armer eller elektrisk rullestol. Krykke- og protesebrukere klarer seg fint.

IMG_7203Mitt første besøk på Østre Bolærne fant sted før sesongen hadde startet. Jeg fant derfor ikke ut hverken hva det koster å ligge der eller noen åpen kafe. De andre gangene har kiosken vært åpen.

Kommunens hjemmeside (Færder kommune har overtatt ansvaret for driften) har ingen opplysninger om priser og slikt, og omtaler havna konsekvent som båthavn, ikke gjestehavn…

Toalettanlegget så relativt nytt ut og hadde helt grei standard.

Tok en runde på øya og nøt utsikten i flott vårvær. Litt kupert terreng hvis du skal nyte utsikten. Et sted jeg har besøkt flere ganger.

OPPDATERT 2019: Har vært her to ganger til, sist med nybåten i 2019. Man kan nå betale med Vipps eller til havnevakta kommer innom (da med et ekstra gebyr).