Litt på etterskudd på flere måter

Jeg har den siste tiden har vært noe på etterskudd med båtbloggingen… Men utover sommeren er det kanskje håp om at jeg er litt mer ajour med innleggene. Når jeg ser på statistikken ligger jeg også noe på etterskudd når det gjelder turer.

Men det er jo med bloggingen som det er med antall båtturer – jeg skriver når jeg har noe å skrive om og har lyst til å skrive – akkurat som når jeg drar på båturer så er det ikke for å få nok et “hakk i skjeftet”, men fordi jeg har lyst! Det er jo en grunn til at det heter lystbåt – som en etterhvert god båtkollega ynder å si.

Men jeg har likevel havnet litt mer på etterskudd enn jeg hadde beregnet!

Det gjelder forsåvidt også når det gjelder båtturer… Per 17. juli har jeg fått meg 48 båtturer i år (inkludert gamlebåten). 34 av disse er med nye Bergtatt. Da ligger jeg seks turer bak “skjema” hvis jeg sammenligner med fjoråret. Men jeg ligger ni turer foran 2017, så egentlig er det kanskje ikke så ille likevel. Og snart har jeg en skikkelig lang og spennende båtferie foran meg!

Samtidig er det heller ikke avstanden til den nye båtplassen som har vært hovedårsaken til at jeg ligger litt etter fjoråret. Det er bare et par tilfeller det jeg kan si at jeg ville vært utpå hvis båten hadde ligget utenfor stuedøra. Det har vært hektiske uker både med mye båtliv, men også med jobb. Og deretter noe sykdom og dårlig form samt at været ikke har vært helt på min side de gangene jeg har hatt fri og kunne tatt en tur.

Det er jo ikke rart at jeg ligger litt etter skjema sammenlignet med i fjor, ettersom det jo var en knallsommer der vel alle båtfolk brukte båten mer enn vanlig. Årets sommer har vel vært mer normal i så måte.

Før båtferien i slutten av måneden skal jeg imidlertid til utlandet med fly – skal på festival. Slik det ser ut nå blir det en båttur opp Rhinen til selve festivalstedet – og det kan jeg jo blogge om her, selv om det ikke er med egen båt. Den turen kan vel fungere som en slags research og inspirasjon til mine planer om en liten europeisk kanaltur om et par år? 🙂

Når jeg så er hjemme igjen er det ikke mange dager igjen til årets ordentlige båtferie der jeg vil være én måned ute på tur. Gleder meg som en unge! Skriver mer om planene for den turen til uka.

På plass i gamlehavna for en stakket stund…

Har allerede begynt å forberede noe med å rydde litt i båten og få i land ting som ikke skal være om bord – som for eksempel vinterkalesjen. Av den grunn lå båten et døgn på gjesteplass i gamlehavna på Oksval, slik at jeg lett fikk tømt båten for unødvendige ting og tatt om bord endel saker som skal være med. Det var jo litt rart å ligge der igjen og føle på det å ha enkel og rask tilgang til båten. Jeg får trøste meg med at jeg er tilbake i oktober!

Målet er å ha båten så klar som mulig før avgang, slik at jeg slipper å styre så mye dagene før ferien setter i gang. Når jeg er tilbake etter festivalturen så har jeg fire jobbedager igjen før hovedferien starter, og da er det bestilt båttur både fra rederinnen og eldstedatter! Går alt som planlagt blir det kanskje noen turer formidlet via Feriesentralen også før jeg starter på båtferien.