Åndalsnes gjestehavn

Vurdering (5 anker er best):  
Posisjon: 62°34’7.0″N 7°41’19.9″E
Besøkt antall ganger:Sist besøkt: 17.08 2021 Webkamera: Nei Hjemmeside.
Fasiliteter: Strøm og vann.  Sentralt plassert med kort gangavstand til det meste.
Havneavgift (for 29-foter): NOK 125 inkl. strøm. Betales med appen GoMarina. 
Fortøyning: Langsides kaikant og ved tenderbrygge/flytebrygge når det ikke er cruiseanløp.
Tilrettelagt for funksjonshemmede: Ikke spesielt. Vanlig landgang opp fra tenderbrygga.

Bare én gjestebåt i tillegg til meg!

Åndalsnes ligger innerst i Romsdalsfjorden (eller helt spesifikt i selve Isfjorden, en sidefjord av Romsdalsfjorden) og her er det få og enkle bryggeplasser. Så vidt jeg forstår ikke noe servicebygg. 

Prisen på overnatting reflekterer vel det manglende servicetilbudet. Selv lå jeg bare der noen få timer, og lå gratis siden de ikke har noe system for dagplasser, slik som i Molde.

Man legger enten til langsides ved kaianlegget eller bruker den såkalte tenderbrygga. Ved cruiseanløp er denne brygga forbeholdt anløp nettopp med tendere fra cruisekipene (som vel stort sett bare ankrer opp og sender passasjerer som ønsker det i land med lettbåter/tendere).

Men når jeg var der koronasommeren 2021 var det fritt fram på tenderbrygga.

Det er gangavstand til butikker og byens sentrum, og både Tindesenteret og bakkestasjonen for Romsdalsgondolen ligger rett ved brygga. Og ikke minst togstasjonen.

Selv dro jeg utelukkende hit for å bevilge meg en tur opp med Romsdalsgondolen, som bare hadde vært i drift i noen få måneder når jeg besøkte Åndalsnes.

Opp dit dro jeg!

Siden jeg er amputert er det ikke noe fristende å gå opp og ned for å komme meg til utsiktspunktet Rampestreken, så dermed ble det gondolbanen opp og ned istedenfor.

Stiv pris dog, hele 450 kroner tur/retur. Men man kan også velge å bare betale for turen opp, og gå ned selv. Eller gå opp og ta gondolen ned.

Både kafé og restaurant på toppen av banen hvis endestasjon ligger litt ovenfor den berømte Rampestreken. Men fine utsiktsbilder samt kaffe og vaffel ble det nå uansett på skipperen. 

Resten av Åndalsnes så jeg bare litt flyktig gjennom ettersom jeg skulle videre etter returen fra gondolen.

På toppen!

Related Images: