Sætre båtforening

Vurdering (5 anker er best): 
Posisjon: 59°40’56.7″N 10°31’58.8″E
Antall besøk:Sist besøkt: 4.-5.08.2020  Hjemmeside/Webkamera
Fasiliteter: Strøm, vann, toalett og dusj. Butikker og restauranter samt drivstoff (Sætre Marina) i umiddelbar nærhet.
Fortøyning: Båser med grønne skilt
Havneavgift (29-foter): NOK 250,-  Vippses.
Tilrettelagt for funksjonshemmede: Ikke spesielt, men gode utriggere og grei adkomstrampe opp til land. Usikker på om det er handicaptoalett.

Sætre båtforening holder til sør for Sætre Marina og den kommunale gjestehavna, til babord når du kommer inn.

Standarden på bryggene er bedre enn i den kommunale gjestehavna (som fremdeles bruker “kjøkkenkontakter” til strøm) og strømstolpene ser relativt nye ut.

Båtforeningen bruker et system der det er et grønt skilt på de ledige båsene som kan benyttes, rødt hvis de ikke kan brukes. På noen båser står det også kontaktinfo til eier. Du anbefales å ta kontakt med havnevaktene for å få detaljer om hvor lenge den aktuelle plassen er ledig (kan være at eier bare er borte i helga, eller kanskje ute på en lengre ferietur, greit å vite hvor lenge du kan ligge der).

Havneavgiften tror jeg det er meningen at vaktene skal kreve inn, men da jeg var der sto det et skilt med betalingsinfo til et Vippsnummer. Koden til serviceanlegget fikk jeg av en hyggelig båteier som jeg kom i snakk med. Jeg brukte ikke anlegget, men ble fortalt at det både var dusj og toaletter tilgjengelig.

Jeg kom inn til Sætre sent en lørdagskveld med fint vær etter å ha måtte droppe to andre havner fordi det var så stappfullt der at jeg ikke orket tanken på å prøve å presse meg inn. Også den kommunale gjestehavna i Sætre var stappfull, men i båtforeningen fant jeg to ledige båser med grønne skilter på den innerste brygga.

Du ligger roligere til her, selv om du hører litt støy fra restauranten Losen. Ingen nabobåter her som det festes fra heller, så det ble en rolig natt om bord.