Askvoll gjestehavn

Vurdering (5 anker er best):
Posisjon: 61°20’46.2″N 5°3’53.4″E
Antall besøk: 1 Sist besøkt: 11.-13.9 2021
Fasiliteter: Strøm, vann, toalett, dusj, vaskemaskin/tørketrommel, søppel, drivstoff. Restaurant og butikker rett ved havna.
Havneavgift (for 29-foter): 200 NOK inkl. strøm. Betales med Vipps eller på bensinstasjonen (YX). 
Fortøyning: Langsides/båser.
Tilrettelagt for funksjonshemmede: Som vanlig, ved fjære sjø ganske bratt rampe opp til land. 

Gjestehavna på Askvoll drives av båtforeningen, men jeg plasserer den likevel her og ikke under fanen “Båtforeninger” fordi det er en blanding av dedikerte gjesteplasser og grønnmerkede båsplasser. De faste gjesteplassene ligger på utsiden av restauranten og på den ytterste bølgebryteren til selve båtforeningen, hvis jeg har oppfattet det riktig.

Jeg la meg til i en ledig bås i selve båtforeningens brygge. Ledige båser er merket med grønt. Havna lå relativt lunt til, men noe støy i forbindelse med fergeleiet like ved siden av. Lå også ambulansebåt stasjonert her. Solid molo/kai gjorde at båten lå  ganskerolig selv når ferga kom og gikk.

Havneavgiften betales enten med Vipps eller på bensinstasjonen. Siden du uansett må til bensinstasjonen for å framvise Vipps-kvitteringen for å få kode til serviceanlegget, så betalte jeg på stasjonen det første døgnet, og vippset for det andre da jeg bestemte meg for å bli ei natt til.

Serviceanlegget er lite, men rent og pent og ligger på kortsiden av bygget til restauranten. Kiwi (stor butikk) ligger rett over veien. Det er også hotell her, en liten strandpromenade med en statue av den lokale multikunstneren Oddvar Torsheim, og et fergeleie der det blant annet er mulig å ta ferge til Værlandet.

Drivstoffpumpene ligger innerst når man kjører forbi flytebrygga til båtforeningen og er knyttet til YX. Nå fylte jeg ikke her denne gangen, men jeg mener å huske at jeg ikke ble direkte imponert over prisen…

Ellers var det stille og rolig her de to nettene jeg jeg ble liggende. Det var jo dårlig vær med øspøs regnvær mens jeg var her, så det var ikke akkurat livat på kroa/restauranten heller. men den var i alle fall åpen, og jeg holdt på å stikke innom der siste dagen, men var for sent ute…

Related Images: