Skjerjehamn gjestehavn

Vurdering (5 anker er best): 
Posisjon: 60°56’37.9″N 4°57’14.6″E
Antall besøk: 1 Sist besøkt: 15.9 2021 
Fasiliteter: Strøm, vann, toalett, dusj, søppel, drivstoff. Restaurant ved havna og en liten landhandel/kiosk. Skulpturpark, gallerier, kongestatuen, overnatting.
Havneavgift (for 29-foter): Usikker. Ingen automat, muligens det betales i restaurant/landhandel, men jeg lå der bare et par timer.
Fortøyning: Langsides flytebrygge, båser og kai.
Tilrettelagt for funksjonshemmede: Som vanlig, ved fjære sjø ganske bratt rampe opp til land fra flytebrygge. Noe kupert hvis man legger seg på den ytterste brygga.

Eneste gjestebåt i Skjerjehamn

For en gangs skyld kom jeg til et sted som faktisk var åpent fortsatt! Og det på en onsdag i september!

Jeg var eneste båt i gjestehavna og tok bare en liten stopp for å ta en titt og for å bivåne den berømte statuen av Kong Olav – som Oslo kommune ikke ville ha…

Her er det et serviceanlegg på brygga – som jeg ikke sjekket om var åpent ettersom jeg ikke hadde behov for det – og en stor restaurant med scene. Det virket som om restauranten var i ferd med å åpnes, det var i alle fall folk der. På utsiden av den lå det en bygning som hadde et stort skilt som forkynte at her var det “Landhandel”. Bygningen var opprinnelig akkurat det, men nå var det en slags kafe. Så jeg kjøpte en kaffe og en vaffel og slappet litt av etter at jeg hadde tatt en rundtur og sett meg rundt.

Det skal være drivstoffanlegg lenger inn i bukta, men det sjekket jeg ikke. 

Like ved den ganske så imponerende kongestatuen er det også en liten utstilling som viser arbeidet med skulpturen. Og like ved er det også en bobilparkering med fjordutsikt.

Her kjøpte jeg kaffe og vaffel

Det er også mulig å overnatte her, i flere av bygningene, og om sommeren er det også en egen Utkant-festival. Dog ikke de to siste koronasomrene.

Snakket med et par av de som jobbet der og de var hyggelige og imøtekommende. Forstod det slik at dette var den siste uka de hadde åpent også på ukedagene og at de gikk over til kun helgeåpent.

Siden jeg kun lå der et par timer så ble det ikke betaling av noen havneavgift, og jeg kan ikke huske at jeg så noe oppslag heller. De ligger ikke inne på Go Marina-appen og det er omtrent null informasjon om gjestehavna å finne på nett – den er så vidt nevnt på stedets nettsider også…

Så jeg aner ikke hvor mye det koster å ligge der. Det er vel enten snakk om Vipps eller betaling i landhandelen eller restauranten. Tenkte ikke å spørre om det siden jeg ikke skulle ligge over.

Er fristet til å komme tilbake og smake på maten der, menyen ser ganske fristende ut…

Landhandleriet til venstre, restauranten til høyre