Båter i sjøen 2018

Innimellom alle oppdateringene fra Sørlandsferien min, så kommer et lite innlegg om båtmessa på Aker Brygge.

Båtmessa åpnet allerede på torsdag, da jeg stakk innom, så jeg er litt sent ute, men den er åpen i dag og i morgen, og kan fint besøkes innimellom regnbygene…

Jeg har egentlig et litt hat-elsk-forhold til båtmesser, og egentlig er det ikke noe veldig interessant for meg der.

Det eneste måtte være om noen av de som leverer utstyr til båter har noen ekstra gode tilbud på ting som er relevante for meg.

For noen ny båt er jeg ikke interessert i, og det har ikke bare med penger å gjøre. For jeg synes ikke de moderne båtene er noe særlig fine.

De har liksom ikke de klassiske linjene som båter skal ha (eller som jeg liker). Både Saga og Marex – to norske båtmerker – har store, fine båter med alt av komfort og luksus, men det er ikke det båtlivet er for meg.

Snekker lages jo ikke lenger – bortsett fra at det har kommet noen nye modeller de siste årene, blant annet med elektrisk framdrift, men det er åpne båter uten kabin og beregnet for dagsturer i pent vær.

Langt fra det en enbeint skipper – som nettopp er kommet hjem fra 23 dagers båttur helt til Farsund og tilbake – er ute etter!

Så derfor blir det mest å titte litt her og der og kanskje hilse på kjente man måtte treffe.

Og selvsagt stikke innom Yanmar-standen, der de vel snart begynner å bli lei av den faste vitsen min om at det er en dårlig forretningsidé å lage motorene så gode at de aldri må byttes ut…

Jeg har jo en sjøvannskjølt Yanmar fra 1984 – 34 år gammel – som fortsatt går jevnt og fint. Bank i bordet!

De få båtene jeg får utbytte av å titte på, er de lekreste og dyreste, som italienske Riva og Fleming-yachtene. Begge båter til tosifra millionbeløp!

Unntaket er norske Cormate – et relativt nytt merke med en lekker design som minner meg om 50- og 60-tallet. Flotte dagsturbåtet, også de dyre, men likevel mer innenfor rekkevidde.

Men dagsturbåtet er som sagt ikke for meg.

Men som et lite tidsfordriv duger en båtmesse eller to helt fint for meg, selv om jeg vanligvis kun går ut derfra med en plastpose med kataloger og brosjyrer…

%d bloggere liker dette: