Mærrapanna (Gjetøya)

Vurdering (5 anker er best)
Posisjon: 59° 11.508′ N 10° 48.130′ E
Antall besøk: 1 Sist besøkt: Mai 2023
Fasiliteter: Flere sittebenker på kaia. Ellers intet, men det skulle visst være en utedo et eller annet sted, ikke helt sikker.
Havneavgift: Nei.
Fortøyning: Langsides, baug og anker. For det meste det siste, men utenom sesong går det fint å legge seg langsides hvis du ikke stikker for dypt.
Tilrettelagt for funksjonshemmede: Nei. Du kan nok komme deg opp på trebrygga, men lenger kommer du ikke. Veldig kupert.

På østsiden av Gjetøya, i Slevikkilen sørøst for Hankø, ligger denne fine uthavna som gir god ly for vind fra vest/nordvest. Selve området er en del av Mærrapanna naturreservat.

Man fortøyer i bolter som er festet til svaberget innenfor selve trebryggene, så her kan det vel bli en del snubletråder når det er fullt… Ikke mulig å surre noen fortøyninger på brygga. Litt uhensiktsmessig, men regner med at det vel er fordi boltene kom først og bryggene ble bygget mange år senere…

Det er et veldig enkelt sted med kun noen slitne trebenker på selve bryggene. Men her kan man finne roen, i alle fall hvis det ikke er stappfullt!

Det er en stige ned til sjøen montert på svaberget på sørsiden av bryggene. Ellers er det et ganske kupert terreng hvis du vil utforske øya. Litt bratt opp fra bryggene, så jeg som amputert måtte ta med meg en krykke for balansens skyld.

Er et merket turstinett og flere benker når du kommer deg litt opp fra der båtene ligger.