Ytre Vassholmen

Vurdering (5 anker er best):
Posisjon: 59°52’28.3″N 10°37’18.0″E
Besøkt antall ganger: 1 Sist besøkt: 27.2.2014
Fasiliteter: Det ser ut som om det er frivillig kafevirksomhet eller noe slikt i det hvite hovedhuset om sommeren, for jeg ser stadig folk der. Regner med at det er en form for toalett der. Oslofjorden friluftsråd leier ut en hytte som ligger på østsiden. Den har en utedo. Ikke strøm eller vann på bryggene.
Havneavgift (for 29-foter): I 2020 kom det oppslag om 150 kroner for ikke-medlemmer., Bryggeanlegget tilhører Bærum Seilforening.
Tilrettelagt for funksjonshemmede: Nei. Du kommer deg alltids i land fra rullestol, men stiene på øya er ikke beregnet på det. Med krykker kommer du deg avgårde.

Ytre Vassholmen

Siden jeg farter rundt i båten omtrent hele året så hender det at jeg besøker noen steder på litt ukurante tidspunkter, for å si det slik. Dette er også tilfelle med Ytre Vassholmen. Helt klart en sommeridyll som jeg besøkte i februar! Jaja…

Vassholmene kommer du til når du  krysser Oslofjorden og er på vei inn til den idylliske Bærumsskjærgården. De består av to øyer, Indre Vassholmen og Ytre Vassholmen, og passasjen mellom disse er idyllisk og trang! Jeg passerer gjerne gjennom den når jeg skal innover i området. Indre Vassholmen skal være privat, mens Ytre Vassholmen er allment tilgjengelig.

På Ytre Vassholmen holder altså Bærum Seilforening til. Det ligger flere flytebrygger der man kan legge til. Den nordlige har fått litt juling og ser ikke helt god ut, mens den sørligste er helt OK. Jeg ser for det meste seilbåter ligge der, men det er fritt fram for andre også, ikke minst fordi det er en Kystled-hytte til leie på øya.

Øya er liten, men koselig å rusle rundt på.

OPPDATERING 2020: Har ikke gått i land der etter 2014, selv om jeg har hatt planer om det. Passerer ofte gjennom sundet mellom de to holmene. Så at det var kommet et oppslag på bryggene om havneavgift. I kikkerten mente jeg å se at det kostet 150 kroner for ikke-medlemmer. Synes det er noe drøyt siden det ikke er noen fasiliteter der? Og regner vel uansett med at medlemmer har fortrinnsrett og slipper billigere unna? Mulig jeg tar en stopp der senere i høst med nybåten for å sjekke ut om det har skjedd noe nytt der siden 2014 utover plakaten…

Vi passerte Ytre Vassholmen på turen hjem, et av stedene du kan ro i robåtsimulatoren til Oslofjordmuseet

Related Images: