Ytre Vassholmen

Vurdering (5 anker er best):
Posisjon: 59°52’28.3″N 10°37’18.0″E
Besøkt antall ganger: 1 Sist besøkt: 27.2.2014
Fasiliteter: Det ser ut som om det er frivillig kafevirksomhet eller noe slikt i det hvite hovedhuset om sommeren, for jeg ser stadig folk der. Regner med at det er en form for toalett der. Oslofjorden friluftsråd leier ut en hytte som ligger på østsiden. Den har en utedo.
Havneavgift (for 24-foter): Nei. Bryggeanlegget tilhører Bærum Seilforening og jeg tror ikke det er noen avgift der, men det kan vel hende medlemmer prioriteres hvis det er mange der? Folk som leier hytta på østsiden må vel også ha plassgaranti?
Tilrettelagt for funksjonshemmede: Nei. Du kommer deg alltids i land fra rullestol, men stiene på øya er ikke beregnet på det. Med krykker kommer du deg avgårde.

Ytre Vassholmene

Siden jeg farter rundt i båten omtrent hele året så hender det at jeg besøker noen steder på litt ukurante tidspunkter, for å si det slik. Dette er også tilfelle med Ytre Vassholmen. Helt klart en sommeridyll som jeg besøkte i februar! Jaja…

Vassholmene kommer du til når du  krysser Oslofjorden og er på vei inn til den idylliske Bærumsskjærgården. De består av to øyer, Indre Vassholmen og Ytre Vassholmen, og passasjen mellom disse er idyllisk og trang! Jeg passerer gjerne gjennom den når jeg skal innover i området. Indre Vassholmen skal være privat, mens Ytre Vassholmen er allment tilgjengelig.

På Ytre Vassholmen holder altså Bærum Seilforening til. Det ligger flere flytebrygger der man kan legge til. Den nordlige har fått litt juling og ser ikke helt god ut, mens den sørligste er helt OK. Jeg ser for det meste seilbåter ligge der, men det er fritt fram for andre også, ikke minst fordi det er en Kystled-hytte til leie på øya.

Øya er liten, men koselig å rusle rundt på.

Vi passerte Ytre Vassholmen på turen hjem, et av stedene du kan ro i robåtsimulatoren til Oslofjordmuseet