Höviksnäs (Stenungsund), Sverige

Vurdering (5 anker er best): 
Posisjon: 58°2’11.8″N 11°45’51.2″E
Besøkt antall ganger: Sist besøkt: August 2019. Webkamera: Nei. Hjemmeside
Fasiliteter: Strøm, vann, toalett, dusj, badstu, søppel, septikktømming. ICA 2 kilometer fra havna.
Havneavgift (for 29-foter): 200 SEK. Men jeg fikk ikke betalt da det ikke var noen havnevakt til stede. En plakat ga et Svisj-nummer (svenskenes Vipps) samt et telefonnummer, men ingen svarte på det siste.
Fortøyning: Langsides på begge sider av den ytterste flytebryggen/bølgebryteren samt i noen båser merket med “Gästplats” eller/og grønne skilter.
Tilrettelagt for funksjonshemmede:: Greit nok å komme seg opp fra flytebryggen. Ellers la jeg ikke merke til noe spesielt.

Bergtatt liggende i Höviksnäs

Höviksnäs båtforenings havn ligger på øya Tjörn, litt sørvest for selve Stenungsund. Lett å finne, ligger litt utsatt til for passerende båter/vind hvis du ligger på utsiden av den ytterste flytebrygga, men det var lite vind/forstyrrelser å snakke om da jeg overnattet der.

Jeg fikk egentlig ikke sett meg så veldig mye rundt på stedet da jeg ble hentet av en gammel bekjent som jeg gikk på folkehøgskole med og som har gjort svenske av seg. Jeg ble derfor kjørt fra havna og hjem til henne, og tilbake igjen ( og da var det mørkt).

Det var for øvrig hun som foreslo at dette kunne være et passende sted, og etter at jeg søkte på nettet og fant ut at foreningen hadde gjesteplasser, så var det grei skuring.

Selve anlegget virket relativt nytt på landsiden, men flytebryggen jeg lå på var noe sliten. Strøm og vann fungerte dog prikkfritt.

Et rolig sted å legge til hvis du ikke vil ligge midt i sentrum av Stenungsund.

Det er for øvrig bussforbindelse til både Stenungsund og Göteborg rundt 500 meter fra havna.

Related Images: